SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Kesintisine Erteleme

A- A+ PAYLAŞ

Kuyuönü'ndeki ana vana değişikliği nedeniyle Cumartesi 05.00- 24.00 saatleri arasında tüm kentte yapılacağı bildirilen içmesuyu kesintisi ertelendi. Belediyeden yapılan açıklamada, Cumartesi günü hava sıcaklığının -4 ile -8 arasında olacağı bilgisinin verilmesi üzerine bu koşullarda vana değişikliğinin mümkün görülmediği belirtildi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

NİYE YAPILACAKTI?
MASKİ Müdürü Ömür Karaağaç, su kesintisinin planlandığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada soğuk hava nedeniyle kesintinin riskli olmasına rağmen vana değişikliğini yapma zorunluluğu duyduklarını şu sözlerle açıklamıştı:

“Kuyuönü’nde 1200’lük vanamız şu anda arızalı. Onun ivedilikle değiştirilmesi gerekiyor. Halkımızın sorun yaşamaması ve özellikle kesintilere mahal verilmemesi için. Cumartesi günü vana değiştirmeyi planladık. En kısa sürede suyu vermeye çalışacağız. Riskli iş. Özellikle donma tehlikesi olduğu için, bu işlemi gece de yapabilirdik. Ancak gündüze almamızın sebebi don olayını ortadan kaldırmak ve suyu en kısa zamanda vermek. 5 saat sürecek çalışma. Yalnız suyumuzun Malatya’ya gelmesi 7 saat süre alıyor. Saatleri de ona göre ayarladık. Biz elimizden geldiğince en kısa zamanda vermeyi düşünüyoruz. 24.00 dedik ama daha önce vermeyi planlıyoruz. İnşallah herhangi bir sorun yaşamadan suyu verebiliriz.

Bunu yapmaya kesinlikle mecburuz. İki tane büyük depomuzun, İndere ve Cemal Gürsel depolarımızın suyunda problem oluyor. Gece kesinti oluyor, 18.00’le 23.00-24.00 arası su yetmediğinden dolayı su kesintileri oluyor. Çevre belediyelerin kesintileri oluyor. Bunları ortadan kaldırma adına bu işlemi yapıyoruz. Büyük ihtimalle derdimize çare olacak, ortadan kaldıracak. Tamamen ortadan kalkması halkımızın iktisatlı su tüketmesine bağlı. Halkımız da bize bu konuda yardımcı olursa biraz daha rahatlarız.

Özellikle vatandaşlardan şunu istiyorum. Şebekelerin donması söz konusu değil ama sayaçların donması söz konusu. Özellikle kesinti yaptığımız saatte saatlerini süngerle, bezlerle vs. korumaya alırlarsa hiçbir sorun yaşamayız.

Çevre belediyelerin (Yeşilyurt, Yakınca, Bostanbaşı) suyunu 4 saat kesmemize rağmen yetiştiremiyoruz. Bizim isale hattı 2’ye ayrılıyor, Kuyuönü mevkiinde. Bir kısmı aşağı gidiyor, bir kısmı yukarı depoya gidiyor. Şu anda aşağıya giden fazla, yukarı giden az. Biz bu vanayı değiştirerek bunu dengelemek istiyoruz. Dengeledikten sonra bundan sonra büyük ihtimalle su kesintisine ihtiyaç duymayacağız.

İvedilikle bunu yapmak gerekiyor. Aksi takdirde sorunu zaten yaşıyoruz. Geçtiğimiz Pazartesi gününden bu yana (Çarşamba gününe kadar) 3 bin tane sayaç değiştirdim Malatya Belediyesi olarak. 3 bin sayaç donmuştu. Kesintinin olduğu bölgelerde oldu birincisi, ikincisi de tek katlı olan evlerde şebekeler donuyor. Biz bu konuda uyarı da yapmıştık. 10 gün önce televizyonlara basına verdik, ama vatandaşlar duyarlı olmadı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız