SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Su Master Projesi' Hazırlanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:45:23
'Su Master Projesi' Hazırlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, kent merkezindeki içme suyu şebekesinin rehabilitasyonu için hazırladıkları projenin ihalesinin yapıldığını ifade etti.

Malatya genelinde su ve kanalizasyon çalışmalarını sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Battalgazi ve Yeşilyurt merkez ilçelerine bağlı tüm mahallelerin içme suyu alt yapısını Avrupa standartlarına kavuşturmak için ilk adım atıldı. Malatya’nın gelecek 30 yıllık içme suyu şebeke hattının ve tesislerin rehabilitasyonu çalışmalarına ihale sonrası başlandığını kaydeden Dr. Özdemir, “Daha yaşanabilir bir Malatya için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şehir içi asbest, font ve Pvc boruların değiştirilip, yeni modern boruların inşaatı ve yeni içme su kaynaklarının Malatya’ya kazandırılması için yürütülen projenin ihale aşaması tamamlandı ve yüklenici firma çalışmalara başladı. Malatyalı hemşehrilerimizin göreve geldiğimiz günden bu yana içme suyu kalitesinin iyileştirilmesi ile ilgili talepleri oluyordu. Teknik açıdan problemli olan şehir içi şebekemizin revizyonu gerekmektedir. Bu nedenle, Malatya içme suyu şebeke sisteminin iyileştirilmesi ve teknolojik olarak günümüz gereksinimlerine uygun hale getirilmesi amacıyla acil çalışmalara başladık. Bu çalışmaların yapılması için yapılan ihale Idrostudi adlı İtalyan firmasında kalmış olup firma çalışmalarına başlamıştır” dedi. 

Özdemir, proje ile ekonomik ömrünü doldurmuş şebeke sistemlerinin yenilenmesi ve ihtiyaç duyulan bölgelerde ve yeni yerleşim alanlarında gerekli hatların dizaynı yapılacağını kaydetti. Özdemir, "Proje ile hali hazırda işletilmekte olan içme suyu ana dağıtım depolarının kapasite ve fiziki şartlarının yeniden dizayn edilerek iyileştirilmesi ve ihtiyaç duyulması halinde yeni tesisler inşa edilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında suyun kaynaktan aboneye ulaştırılması sürecinde ölçülebilir bir içme suyu sistemi oluşturularak, işletme kolaylığı sağlanacaktır. Malatya merkezde sorunlu olan, sürekli arıza yapan asbest, font ve Pvc boruları değiştirme imkanı bulacağız. Bu çalışma neticesinde içme suyu kalitemiz daha da iyileştirilirken, teknik olarak hem şebeke sistemimiz hem de tesislerimiz modern bir hale getirilmiş olacaktır. Hatların eski olmasından dolayı arızalar meydana geliyor, bu arızalardan dolayı su kesintileri yaşanıyor, hem maddi hem de manevi tahribata neden olmaktadır. Bu proje sayesinde Malatya bu sorunlarından kurtulmuş olacak ve içme suyu ana şebeke hatlarını ile su depo ve tesislerimiz modernize edilip rehabilite edilerek, teknik açıdan eksikliklerimizi tamamlayacağız. Proje süresi 420 gün olup, gerekli tespitlerin yapılmasının ardından 150. günden sonra saha imalatlarına geçilecektir. Bu kapsamda Malatya merkez içme su sistemi kolay işletilebilir, sade ve su kesintilerinin en az olacağı şekilde uzaktan kontrol sistemlerinin yoğun kullanılacağı şekilde dizayn edilecektir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız