SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Su Şebekesi Yenilenmeli'

A- A+ PAYLAŞ

İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği 2009 yılı ilkbahar ve yaz dönemi meslek içi eğitim seminerlerinin sonuncusunu yaptı.

Meslek içi eğitimin son gününde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Kınacı, "İçme suyu şebekeleri ve su arıtma sistemleri" konusunda mimar ve mühendislere bilgiler verdi.

Kınacı, eğitim seminerinde Malatya özeli su şebeke sistemlerine de değinerek, "Malatya'da su denilince ilk akla gelen Malatya'nın ne kadar su ihtiyacının olduğudur. Gelecekte ise Malatya'nın su ihtiyacı ne olacak? Geçmiş yıllarda Malatya, sudan kaynaklanan bir salgın hastalık yaşadı. Bu konu aslında uzun yıllardan beri yapılan uygulamalardan kaynaklanan bir problemdi. Her şeyden önce Malatya, Türkiye'nin en kaliteli suyuna sahip bir şehrimiz. Malatya dışında başka bir şehir bu kadar kaynak suyuna sahip değil.

Kanaatimce iyi bir şebeke sistemiyle klorlamaya bile gerek kalmadan, vatandaşlar suyu kullanabilir. Ancak şebeke sistemlerinin yenilenmesi gerekiyor. Şebeke sisteminin yeterli olmadığı açıkça görülüyor. Şebeke sistemi eskimiş, bir takım kırıklar var ve bir takım kanalizasyon borularıyla kesişmeler var.

Bazı kanalizasyon borularıyla içme suları aynı hizada ve hatta içme suyu borularının üzerindedir. Tabii eğer su kesilirse, negatif basınçlardan dolayı kirli sular içme suyu borusu içine giriyor ve su tekrar verildiğinde kirli sular içme suyuna karışıyor. Buda salgın hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor. İçme suyu şebekesine giren organik maddeler var şebeke sistemlerinin yenilenmesiyle bu giderilebilir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız