SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Sevinci

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez Bağtepe köyünde sondajla su çıkarılması nedeniyle kurban kesildi.

Eski adı Keşolar olan İnönü Üniversitesi Kampüsü karşısındaki Bağtepe köyünde İl Özel İdaresi tarafından vurulan sondajla su çıkarıldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, yaptığı açıklamada, "Buradaki su sorunu nedeniyle muhtar birçok kez gelerek sıkıntılarını iletti. Buraya sondaj vurulması kararlaştırıldı. Yaklaşık 40 metre sondajla indik. Saniyede 7 litre su çıktı" ifadelerini kullandı.

"Ben köyde çıkan suyu yerinde görmek için geldiğimde köylüler sevinçten kurban kesiyorlardı. Önemli bir ihtiyaçları karşılanmış oldu" diyen Er, imkan buldukça böyle susuzluk çeken yerlere sondaj vurmaya devam edeceklerini kaydetti.

Köy Muhtarı Ramazan Şahin de, köylerinde 4-5 yıldan beri su sıkıntısı çekildiğini belirterek, su çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Köy halkından muhtar azası Mustafa Sarıcı ise, suların çekilmesinden dolayı köyde sıkıntı çektiklerini, sondajla su çıkarılmasından dolayı sıkıntılarının giderilmiş olacağını dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız