SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Sıçratana Ceza Geliyor

A- A+ PAYLAŞ
Yol kenarlarına dikkati dağıtan reklamlar asılamayacak, trafik güvenliğinde yayalar da en az sürücüler kadar sorumlu olacak.
Hükümet, “Karayolu Trafiği Konvansiyonu Avrupa Anlaşmasına Katılıma Dair Tasarı”yı TBMM’ye sevk etti. Bir kısmı Türkiye’nin trafik yasalarında var olan ama yaptırım uygulanmayan birçok ihlale AB normlarıyla uluslararası güvence gelecek.
 
YOL KENARLARINA REKLAM ASILMAYACAK
 
Buna göre, yol kenarlarına dikkati dağıtan reklamlar asılamayacak, trafik güvenliğinde yayalar da en az sürücüler kadar sorumlu olacak.
 
Tasarı, özetle şu düzenlemeleri içeriyor: Karayolları kenarlarına, trafik işaretlerini az görünür veya etkisiz kılacak, yol kullanıcılarını şaşırtacak, trafik güvenliğine zarar verecek pano, ilan, işaret veya cihazı kurmak yasaklanacak.
 
Bu hükme göre, yol kenarlarına sürücülerin dikkatini dağıtabilecek, herhangi bir pano veya ilan asılamayacak. Belediyeler de özellikle ışıkların bulunduğu yerlere büyük reklam panoları asamayacak.
 
YÜKSEK SESLE MÜZİK YASAK
 
Taşıtların egzozuna özel cihazlar taktırarak yüksek ses çıkarmasını sağlamak, korna çalmak, yüksek sesle müzik dinlemek, yağmurlu havalarda su birikintilerin içinden geçip kaldırımdakileri ıslatmak da yasak olacak. Sürücüler toz kaldırarak yayaları rahatsız edemeyecek.
 
Geri vites lambaları arkadan gelenleri rahatsız edecek, gözleri kamaştıracak şekilde olmayacak. Her motorlu araca, park edildiğinde önemli bileşenlerinden birinin devre dışı kalması veya bloke edilmesi sayesinde hırsızlığı önleyen bir cihaz takılacak.
 
YAYALARIN DA SORUMLULUĞU VAR
 
Yeni haklar ve sorumluluklar getiren tasarıya göre, yayalar karşıdan karşıya geçerken daha uzun güzergâhı tercih etmeyecek, oyalanmayacak.
 
Yaya dümdüz karşıdan karşıya geçecek. Kaldırım işgalleri önlenecek. Kaldırımlara araç park edilmeyecek. Market, kafe, lokantalar başta olmak üzere işyerleri kaldırımlara masa, sandalye, kasalar başta olmak üzere yayaların geçişini zorlaştıracak hiçbir şey koyamayacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız