SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Su Sıkıntısı' Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:28
'Su Sıkıntısı' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Battalgazi Sulama Birliği’nden sulama suyu sıkıntısı ile ilgili açıklama yapıldı. Bölgede, özellikle Malatya’da bu yıl yağışların az olması ve mevsim normalleri dışında yaşanan kısmi kuraklık sebebi ile sulama sıkıntısı yaşanabileceğini belirten Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Cebrail Kabadayı, ‘’Geçen yıllara oranla bu yıl Malatya zayıf yağış aldığı için barajlarımızdaki doluluk oranı çok düşmüştür. Halkımızı, özellikle çiftçi ve köylümüzü sulama suyunu tasarruflu ve idareli kullanmaları konusunda haklı olarak uyarmak istiyorum. Sulama suyunda yaşanabilecek sıkıntıları aza indirmek için halkımızın bu konuda bilinçli ve sağduyulu olmaları gerekir. Yaşanabilecek sıkıntılar için, uzun zamandır sulama kanallarının onarımını yapıp su kaçaklarını önlemek ve farklı kaynaklardan sulama suyu takviyesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda hem Birlik Yönetimi hem de ekiplerimiz gereken gayreti ve ciddiyeti göstermektedirler” ifadelerini kullandı.

“Ayrıca, Malatya Milletvekillerimize, DSİ Malatya Şube Müdürlüğüne ve Belediye Başkanlarımıza seslenmek istiyorum. Çiftçimiz ve Köylümüz ciddi manada sulama sıkıntısı yaşıyor, Sulama Birliği olarak bazı konular bizi aşıyor. Bu konuda halkımız için, bizlere sulama suyu sıkıntısı konusunda ciddi olarak desteklerinizi bekliyoruz, bu sıkıntı hepimizin ortak sıkıntısıdır ve bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır’’ diyen Kabadayı, “Sulama sıkıntısı ciddi bir sorundur fakat Battalgazi Sulama Birliği olarak biz, halkımız ve üst düzey siyasilerimizle birlikte üzerimize düşen gayreti, hassasiyeti göstererek bu sıkıntıyı el birliği ile en aza indirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Kabadayı, özellikle sulama kanallarına yakın ikamet eden ailelere uyarıda bulunarak, ‘’Bir anlık hata ve ihmal, bizlere ömrümüz boyunca unutamayacağımız acılar yaşatmasın! Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım ve onları bu konuda bilinçlendirelim’’ önerisinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız