SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Su Sorunu Çözülecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:17
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Doğanşehir'in köy ve beldelerini ziyaret etti. 

 Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkan Yardımcısı Gürbüz İsmet Yılmaz, Doğanşehir İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, belde belediye başkanları, Malatya İl Acil Afet Müdürlüğü'ne atanan Hamza Demiralp, partililer, il encümenleri, Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak ve kalabalık partililerle birlikte, Doğanşehir’de şu ana kadar hiçbir milletvekilinin ziyarette bulunmadığı Altıntop köyünü ziyaret etti. Daha sonra su sorunu ile gündemden düşmeyen Savaklı ile Sürgü beldesine ziyarette bulunan Çalık, Sürgü’de esnaf ziyareti de gerçekleştirdi.

Savaklı köy muhtarının, içme sularının yüzde 83 içilemez raporu olduğuna dikkat çekmesi üzerine, ilgili genel müdürlüğü arayan Çalık, "AK Parti döneminde bir köyümüzde sular kirli içilemez raporu var. Biz hala bir şeyler yapmıyoruz. Buranın su sorununu çözmemiz lazım. Gerekirse uzaydan su getir. Bu sorunu en kısa zamanda çöz" dedi.

Doğanşehir Sulama Birliği Başkanı Abuzer Toprak da, "Sürgü, Savaklı, Altıntop, Çığlık köylerine su sağlayacak olan buğday deresinde yapılacak olan göletin yapılması halinde, su sorunu tamamen çözülecektir" ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Demirtaş ise yaptığı kısa konuşmada, "Doğanşehir'de 400'ün üzerinde proje yaptık. Bir tek suyu olmayan bu köy var. Bunu da programa aldırdık. Yolumuzun 2 kilometresini yaptık. Diğerini de yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu arada, köyde çay tepsisi içerisinde Eğitim Fakültesi diplomasını getiren çaycının durumunu değerlendiren Öznur Çalık, "Sevgili gardaşım. Bizler nereye gidersek gidelim sizlerin istilasındayız. Her yerde varsınız. Sesinizi yeterince duyuruyorsunuz. Bak çay tepsisinde bile atanamayan öğretmenler çıkıyor. Bu konuda yakında bir açıklama yapılacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra Sürgü beldesine geçen Çalık ve beraberindekiler, Sürgü’de esnafı ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız