SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Tesisatçısı Cinayetten Tutuklandı

0
Güncellendi - 2016-03-15 23:48:42
Su Tesisatçısı Cinayetten Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ- Baskil'de düşerek öldüğü düşünülen 93 yaşındaki dedenin, evine gelen su tesisatçısı Ahmet B. tarafından 10 bin lirası gasp edilerek, öldürüldüğü iddia edildi. Cinayeti kabul etmeyip, paraları aldığını itiraf eden zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay, 4 Mart Cuma günü Elazığ’ın Baskil ilçesinde bir evde meydana gelmişti. Yalnız yaşayan 93 yaşındaki Hanifi Songün, evin içinde alnından yaralı ve baygın bir şekilde yerde yatarken yakınları tarafından bulunmuştu. Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan yaşlı adam 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.

İlk başta düşerek öldüğü düşünülen yaşlı adamın çocukları, evde yaşlı adama ait yaklaşık 10 bin lirasının kayıp olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı da olayın aydınlığa kavuşması için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ni görevlendirdi. Cinayet Büro Amirliği’nde oluşturulan özel ekip, ilçeye giderek çalışma yaptı. Polis, 4 gün süren çalışmasında olay günü İlçe Belediyesi su arıza işlerinde taşeron firmanın işçisi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası 28 yaşındaki Ahmet B.’nin yarım saat arayla iki kez eve geldiğini öğrendi.

BORÇLARINI ÖDEYİNCE YAKAYI ELE VERDİ

Şüpheliyi takibe alan polis, şahsın sürekli şans oyunları oynadığını ve çevresine yüklü miktarda borcu olduğunu belirledi. Şüpheli şahsın, son birkaç gün içerisinde maaşı 1400 lira olmasına rağmen borcunun yaklaşık 6 bin lirasını ödediğini de öğrenen polis harekete geçti. Şüpheli Ahmet B. yapılan baskında gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüpheli Ahmet B., işlemleri tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek “Nitelikli Yağma ve Kasten Öldürme” suçundan adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlının çaldığı paraların 6 bin lirasını borçlarına dağıttığı ortaya çıkarken, kalan 4 bin lirayı ise sakladığı yerde polis buldu.

HIRSIZLIĞI İTİRAF ETTİ, CİNAYETİ REDDETTİ

Tutuklanan şüpheli Ahmet B.’nin, mahkeme hırsızlığı itiraf ettiği cinayeti ise kabul etmediği öğrenildi. Olay günü su arızası için yaşlı adamın evine gittiğini söyleyen zanlı Ahmet B., “Evde poşet içerisinde yüklü miktarda para gördüm. Bunun üzerine yarım saat sonra tekrar eve geldim, yaşlı adam evde uyuduğu sırada paraları aldım. Ben yaşlı adamı öldürmedim” dediği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Elazığ- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız