SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Tüketimi Türkiye Ortalamasının Üstünde

0
Güncellendi - 2018-12-25 04:32:43
Su Tüketimi Türkiye Ortalamasının Üstünde
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya’nın kişi başına günlük su tüketimi Türkiye ortalamasının üzerinde, elektrik tüketimi ise Türkiye ortalamasının altında bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından hazırlanan istatistik çalışmaya göre; Malatya’da kişi başına düşen günlük çekilen su miktarı 299 litre olarak belirlendi. Bu rakam Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor.

-Elektrik tüketimi ortalama altında

Malatya’da kişi başı elektrik tüketimi 2016 yılı rakamlarına göre 1921 Kwh olarak belirtilirken,  bu rakamın  Türkiye ortalamasının altında kaldığı kaydedildi. 2016 yılı kişi başı elektrik tüketimi Türkiye ortalaması ise 2897 Kwh olarak kaydedildi.

-Su tüketimi rekor da

TÜİK’in “2016 Yılı Belediyelerde Kişi Başı Çekilen Günlük Su Miktarı” adlı çalışmasına göre; Malatya’da 2016 yılında kişi başına günlük düşen su miktarı 299 litre olarak belirlendi. “2016 Yılı Belediyelerde Kişi Başı Çekilen Günlük Su Miktarı” Türkiye ortalaması ise 217 litre olarak kaydedildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Malatya Gündüzbey Pınarbaşı Kaptajı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • yvz (5 yıl önce)
    Bu haberden sonra suya zammı yapılacak bahanemi üretiliyor ilk önce belediye su borusu patlatmadan çalışmayı öğrensin
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    yüzme havuzlarının çimlerin suyu da bunlara dahil mi?Patlayan boruların suyu dahil mi?Yoksa maski tarafından değiştirilen saatlar hızlı mı dönüyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman Kahraman (5 yıl önce)
    Su tüketimi nasıl hesaplandı? Nüfus/Su Dağıtım Merkezinden Çıkan Su Miktarı mı? yoksa Nüfus/MASKİ ye Ödeme Yapılan Su Miktarı mı? Eğer 1. formül göz önüne alınıyorsa sonuç hatalı. Çünkü, merkezden çıkan suyun en az 1/3 ü boru hatlarındaki kırıklar yüzünden kayıp oluyor. Bir şeyleri çok göstermek için bazı parametreler de şişirileceğinden (çünkü politikadır bunun adı) bence 1. formül kullanılıyor.
    0
    0
    Yanıtla