SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Su Ürünleri Çalıştayı Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-09-27 18:57:40
Su Ürünleri Çalıştayı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından Elazığ, Malatya, Tunceli, ve Erzincan illeri Su Ürünleri Kooperatifçiliği ve Balıkçılık Çalıştayı düzenlendi.

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından Elazığ, Malatya, Tunceli ve Erzincan illerindeki su ürünleri avcılığının mevcut durumunu ortaya koymak, balıkçıların ve su ürünleri kooperatiflerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini belirtmek amacıyla çalıştay düzenlendi. Bir otelde düzenlenen çalıştaya, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Çelebi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği Genel Başkanı Ramazan Özkaya ve 4 ilden 25 su ürünleri kooperatif başkanı ile çok sayıda balıkçı katıldı.

Hükümetin son yıllarda yatırım ortamının iyileştirilmesi ve bürokrasinin azaltılması yönünde bir çalışması olduğunu belirten Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ramazan Çelebi, “Bu konuda neler yapılabileceğine ilişkin çalışmalar yapılmalıdır. Gerçekten somut çalışmalarla hizmetin kalitesini artırmayı düşünüyoruz. Üreticinin ve yatırımcının ayağına gitmeye yönelik aktif ve somut adımlar atmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’deki balıkçılık hakkında bilgi veren Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği Genel Başkanı Ramazan Özkaya, “Türkiye denizlerinde 15 bin, iç sularda da 2 bin 972 tane teknede balıkçılık yapmaktayız. Son 15 yılın ortalaması olarak 425 bin ton balık yakalamaktayız. Ekonomiye yakalanan balıkların değeri olarak 3 milyar 850 milyonluk katkı sağlıyoruz. Direk olarak 60 bin, dolaylı olarak ise 350 bin kişilik bir sektörüz. Ayrıyeten çok hareketli ve dinamik sektörüz. Fakat bu kadar dinamik olmamıza rağmen denizlerdeki balık sınırsız değildir. Bizim balıkçılarımızdaki düşüncesi maalesef denizde balığın hiç bitmeyeceği yöndedir. Bundan kurtulmamız lazım” diye konuştu.

Sektöre önem verdiklerini ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “İnşallah hep birlikte sektörün ilimizde ve ülkemizde gelişimi için gerekli çalışmaları yapacağız. Son 15 yılda ilimizde sektör ciddi anlamda bir gelişme gösterdi. Bu yıl beklentimiz 14 bin ton civarında balıktır. Yaklaşık 160 civarında balıkçımız bu işle uğraşıyor. Özellikle Keban ilçemizdeki istihdamın büyük bir çoğunluğu balıkçılıktan ve su ürünlerinden sağlanıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çalıştay, karşılıklı görüş alışverişlerinin yapılması ile sona erdi.

Elazığ, iha

suürünleriçalıştayı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    AKP döneminde tarım ve hayvancılık alanlarındaki en etkili faaliyet salonlarda yapılan göstermelik çalıştaylardır. Tıpkı akil adamları toplayıpta açılım saçılım yapmak gibi. Akil adamlarla muhteşem saraylarda bir araya geldiler çözüm için sonuç ortada. Her gün onlarca şehit yıkılan kentler yok olan umutlar ve geleceği çalınan insanlar. O nedenle AKP döneminde sadece ve sadece rant devşirme köşe dönme ülkeyi milleti bölme adına çalıştaylar başarılı olmuştur. Onuda salonlarda değil ilgili alanlarında en etkili şekilde yapmaktadırlar. Yoksa tarımında hayvancılığında sanayininde içler acısı durumu zaten ortada. Bu ülkenin en temel ve öncelikli sonunu AKP iktidarının daha doğrusu iktidarsızlığı sorunudur.
    0
    0
    Yanıtla