SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arıza Onarımından Ücret Alınmayacak

0
Güncellendi - 2019-06-14 04:37:53
Arıza Onarımından Ücret Alınmayacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Su ve Kanalizasyon İşleri (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Karataş, . Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın aldığı karar ile vatandaşlardan bundan sonra ilk abone bağlantısı dışında oluşan su ve kanalizasyon arızalarından herhangi bir ücret alınmayacağını müjdeledi.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve Yönetim Kurulu Üyeleri MASKİ Genel Müdürlüğüne atanan Yaşar Karataş'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, “Muhtarlarımız bizim için çok önemlidir. Çünkü vatandaş ilk sıkıntısını önce mahallesinin muhtarıyla paylaşıyor. Bizler de MASKİ Genel Müdürlüğü olarak muhtarlarımızla sürekli istişare halinde olup sorunları hep birlikte çözeceğiz. Genel Müdürlüğü yeni atanmam hasebiyle bir geçiş süreci yaşamaktayız, bu nedenle bazı aksaklıklar olabilir. Ancak bu aksaklıkları en kısa zamanda çözüme kavuşturmak vatandaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak için hızlı bir oluşum içerisindeyiz diyerek yeni alınan bir kararı da paylaşmak isterim” ifadelerini kullandı.

Karataş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın talimatları doğrultusunda aldıkları kararla, artık sayaca kadar olan arızaların MASKİ tarafından yapılacağını söyledi.

Karataş, “Bilindiği gibi daha önceden alınan bir kararla, vatandaşın su abone borusu veya kanalizasyon borusunda bir arıza var ise bu arıza MASKİ tarafından yapılıyor masraf ise aboneye yazılıyordu. Bu yüzden vatandaşlar kendi sokağında gördüğü su veya kanalizasyon arızasını bildirmek istemiyordu, kim ararsa masraf ona yazılır diye. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın aldığı karar ile vatandaşımız bundan sonra ilk abone bağlantısı dışında oluşan su ve kanalizasyon arızalarından herhangi bir ücret alınmayacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Gürkan ve MASKİ Müdürü Karataş’a teşekkür eden Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise, “Bu konu vatandaşımızı çok mağdur etmekteydi. Kendi abone borusunda oluşan arızalar için bir çok kalem hesaplanarak hesap çıkartılıyordu. En ufak bir abone arızası azami 200 TL tutuyordu. Bazı vatandaşlar ise kendi imkanları ile yapmak isterken yoldaki boruya zarar veriyor ve daha çok mağdur oluyordu. Çok güzel bir karar olmuş herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyali (4 yıl önce)
    Doğru karar başkanı ve emegi geçen herkeste Allah razı olsun geçmişte bina girişlerine kalitesiz vana taktılar verga patlıyordu ancak tamir edildiğinde vatandaşa yansıyordu sayın Başkanım da su fiyatlarında ve ulaşımda da kolaylık sağlarsa dar gelirli ailelere bir nebzede olsa fayda olur şu bedavacilik kalksa ucuz hizmetle herkes faydalanır ınanki ekmek büfelerinde ekmk yerine simit puaca alıyorlar buda ınanki kül hakkı ihtiyacı olana versinler ancak iyi tespit etsinler bufeciler vermese hemen sikayet ediyorlar biz fakiriz oyuzden bizi ayarlıyorlar gibi asilsiz yalanla o yuzden ekmk büfede çalışanlarda korkuyor veriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bjk (4 yıl önce)
    Degil mi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ALBAYRAK (4 yıl önce)
    Türkiye'nin en pahalı Suyu ve Ulaşımı Malatya'da neden ucuzlatma yönünde bir adım atılmaz. Ancak başa baş giden seçim bölgelerinde bu yapılır. Malatya çantada keklik mi?
    0
    0
    Yanıtla