SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sualtı Fotoğrafçılığını Anlattı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:23:55
Sualtı Fotoğrafçılığını Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Sualtı Fotoğrafçısı, Danıştay Üyesi Bülent Kılınç, “Sualtı Dalış ve Fotoğrafçılığı”nı anlattı.

Hoca Ahmet Yesevi Salonunda gerçekleştirilen konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Sualtı Fotoğrafçısı, Danıştay Üyesi Bülent Kılınç, sualtına ilgisinin 2000 yılında Antalya’nın Kaş ilçesinde başladığını, bu konuyla ilgili temel eğitimleri aldıktan sonra 2009 yılından itibaren sualtı fotoğrafları çekmeye başladığını söyledi. 

Sualtı dalışı, temel fotoğrafçılık, kompozisyon, ve sualtı fotoğrafçılık teknikleri konusunda kurslar aldığını belirten Danıştay Üyesi Bülent Kılınç, bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışı pek çok workshoplara katılarak deneyimini arttırdığını, Endonezya, Malezya, Filipinler, Maldivler, Kızıldeniz, Ürdün gibi sualtının zengin olduğu bölgelerde fotoğraf çekimlerinde bulunduğunu ifade etti.

Yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği sualtı dalışları ve çektiği sualtı fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterisiyle konferansına renk katan Danıştay Üyesi Bülent Kılınç, sualtı dalışı eğitimi, sualtı fotoğraf çekimi ve teknikleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Danıştay Üyesi Bülent Kılınç’a Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum tarafından İnönü Üniversitesinin 40’ıncı Yıl Plâketi hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız