SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Türkiye genelinde geçici olarak görevlendirilen idareci kadrosunun asaleten atanması için 81 ile gönderdiği genelgeye rağmen münhal bulunan yöneticilik kadrolarını duyuruya çıkarmaması gerekçesiyle 41 ilin valiliği ve il milli eğitim müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, MEB'e bağlı okul ve kurumlarda 25 bin civarında vekaleten ve geçici görevlendirilen yönetici bulunduğunu, bu durumun eğitimi olumsuz etkilediğini belirtti. Bazı valiliklerin MEB'in Türkiye genelinde geçici olarak görevlendirilen 25 bin idareci kadrosunun asaleten atanması için 81 ile gönderdiği genelgeye rağmen münhal bulunan yöneticilik kadrolarını duyuruya çıkarmadığını ileri süren Koncuk, ''Listeleri ilan etmeyen 41 valilik ve il milli eğitim müdürlüğü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Valilere tanınan inisiyatifler kötüye kullanılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eyaletlerden oluşan federatif bir devlet değildir. Bu nedenle merkezi hükümet tarafından verilen tüm talimatların 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince valiler tarafından yerine getirilmesi gerekmektedir" dedi.

Koncuk, açık bulunan yöneticilik kadrolarını ilan etmeyen illerin Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Düzce, Giresun, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Mardin, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Samsun, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat ve Zonguldak olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız