SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Malatya Altın Kayısı Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, "Bilindiği gibi 2000 yılından beri sendikamız, Malatya İnönü Üniversitesi'ne bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde çalışan işçileri teşkilatlandırma girişimini başlatmıştır. O dönemde üniversitede rektör olan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, bu teşkilatlanmayı engellemek için türlü yola başvurmuştur. Her şeyden önce toplu iş sözleşmesi çağrımıza uymamış, bunun üzerine konuyu götürdüğümüz Yüksek Hakem Kurulu iki defa tıp merkezinde çalışan işçiler adına kesin olarak toplu iş sözleşmesi kararı vermiştir. Hilmioğlu, Yüksek Hakem Kurulu'nun bu kararlarını uygulamadığı için üyelerimiz adına açtığımız alacak davalarını kazandık. Üniversite, bu davalardan dolayı avukatlık ücreti ve hak edilen alacağın geç ödenmesi nedeniyle gecikme faizi ödemeye mahkum olmuştur. Böylece Hilmioğlu, devleti 4 milyon YTL zarara uğratmıştır" iddialarında bulundu.

"Hilmioğlu'nun bu kanunsuz girişimleri karşısında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na 16.5.2002 günü başvuruda bulunmuştuk ancak YÖK izin vermediği için kendisi yargılanmaktan kurtulmuştur. Bugün Cumhuriyet Başsavcılığı'na ikinci bir başvuruda bulunacağız. Çünkü Kemal Gürüz döneminde Hilmioğlu'nun yargılanmasına izin vermeyen karar, yaptığımız hukuki çalışmalar sonucunda Danıştay 8. Dairesi tarafından bozulmuş ve ilgili hakkında yargı yolu açılmıştır" diyen Başoğlu, "Ümit ediyorum, bu başvuru üzerine savcılık gerekli incelemeyi yapacak, Hilmioğlu yargılanacak, kendisinden devleti zarara sokmanın hesabı sorulacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu arada, ülke gündemine de değinen Başoğlu, Tuzla'da birçok işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın tutumunu desteklediklerini kaydetti.

Öte yandan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, hükümetin memurlara verdiği zammı işçilere de vermesini beklediklerini ifade ederek, "Kamu çalışanları sendikaları üçe bölünüp her biri bir tarafa çekmişlerdir. Rekabet ederken çalışanların haklarını savunamaz hale gelmişlerdir. Önemli olan kamu çalışanının hakkı ise birleşilmelidir" açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız