SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suç Duyurusunda Bulunacağım'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:21:45
'Suç Duyurusunda Bulunacağım'
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir ve Akçadağ İlçelerini ziyaret etti.
 
Ağbaba beraberinde, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, CHP İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, İl Genel Meclis üyesi ve CHP İl Başkan Yardımcısı Deniz Kayıkçı, Merkez İlçe Yöneticisi Ahmet Turan Canbay ve Disiplin Kurulu Üyesi Yakup Korkmaz ile birlikte çeşitli incelemelerde bulundu. Ağbaba, Doğanşehir İlçe örgütünü,Doğanşehir merkezinde bulunan esnafları, Pancar Ekicileri Kooperatifini ziyaret etti. Vatandaşlarla uzun süre sohbet ederek,sorunlarını dinledi.
 
Ağbaba ziyaretlerde başta kayısı olmak üzere Malatya’nın öne çıkan sorunlarını dile getirdi. CHP Milletvekili Ağbaba, konuşmalarında “Kayısı çok tutunca  da , az tutunca da üzülüyoruz. Düzenin çivisi çıkmış. Kayısı bu yıl çok tuttu diye Malatyalılar kan ağlıyor. Dün Yazıhan’daydım.Iskarta kayısının kilosunu 20 kuruşa satıyorlar. Kayısı ayaklar altında.Devlet; fındığa destek veriyor,  çaya destek veriyor, kayısıya geldi mi destek vermiyor. Bir memleket düşününki o ürünüyle dünyada önemli bir yer edinmiş olsun. Ama o güzelim kayısısı, altın kayısımız tuttuğu anda üzülüyoruz niye çok tuttu diye. Bunun bir düzene binmesi lazım. Sesimizi yükseltmemiz lazım. TBMM’de bir yıl boyunca defalarca kayısının sorununu gündeme getirmeye çalıştım. Malatya adına Malatyalılar adına -oy veren vermeyen herkesin adına- bütün sorunlarımızı gündeme getirmeye çalıştım. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğim. Biz bunu mecliste gündeme getiriyoruz ama maalesef bazı milletvekilleri, biz bunları söylediğimiz zaman sanki böyle bir şey yokmuş gibi davranıyorlar. Malatya halkının da bu konuda duyarlı davranması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde kayısı ile ilgili eylem yapacağız.” dedi.
 
Ağbaba, Malatya,’nın öne çıkan sorunlarını da değerlendirdiği konuşmasında “Malatya yoksullaşıyor. Bir sürü fabrikalarımız kapatıldı, Tekel , Sümer, Şeker peşkeş çekildi. Elimizden ekmek alındıkça bizim sesimiz çıkmıyor. Erzincan’da üç tane adliye kapatıldı. Erzincanlı Bakan ağırlığını koydu. Üç adliye tekrar açıldı. Ama Malatya’da dört adliye kapatıldı, kimsenin sesi çıkmıyor. Malatya’nın belde belediyeleri kapatılıyor.  Malatyalılar susuyor. Doğanşehir’de meralar satılıyor, meralar birilerine peşkeş çekiliyor, birilerine adres teslimi ihaleler yapılıyor, kimse sesini çıkartmıyor.  Kelhalil ’den  Dedeyazı’ya kadar taş ocakları açılıyor, meralar satılıyor. Bu dönemde hem halka hem de bize önemli görevler düşüyor, bu yaz bunlarla ilgili çalışacağız, bunlarla ilgili sesimizi duyuracağız. Meralarla, taş ocaklarıyla ilgili önergeler verdim. Konuşmalar yaptım.Ama satılmayan bir yer kalmadı. Birkaç kişi taş ocaklarından para kazanacak diye , köyün mezarlığı gidiyor, suyu kayboluyor, köyün sağlığı tehlikeye giriyor. Böyle bir anlayış kabul edilemez. O bölgelere ÇED raporlarını düzenleyen devlet memurları hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Kimse keyfine göre ÇED raporu veremez. Bununla ilgili İl Genel Meclisi üyemiz Deniz Kayıkçı da çalışıyor, ilgili dokümanları alınca en kısa sürede suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.
 
Ağbaba ve beraberindekiler, daha sonra Çığlık, Kelhalil köylerini ve Akçadağ İlçesi’ni ziyaret ettiler. Ağbaba, yol üzerindeki yaş kayısı paketleme fabrikasını da ziyaret ederek, işçilerle bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız