SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suç Duyurusunda Bulunacağım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:48:59
A- A+ PAYLAŞ
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada gündemdeki konuları değerlendirdi. Milletvekili Ağbaba, 10 Mart'ta Kürecik'te üssün bulunduğu alanda bir eylem yapacaklarını da duyurdu.
 
"YALANLAR BİRER BİRER ÇIKTI"
 
Kürecik'teki radar üssü ile ilgili konuşan Ağbaba, "Maalesef zaman bizi haklı çıkardı. Bizi cazgırlıkla, bizi üst düzeyde bunu manipüle etmeye çalıştığımızı iddia edenlerin yalanları birer birer ortaya çıkıyor. Bir ülke düşünün ki, TBMM kararı olmadan askerler kendi topraklarına yerleştiriliyor. Bir ülke düşünün ki, aylar sonra ülkesine Amerikan askerlerinin geldiğini kendi hükümet yetkililerinden değil, kendi askeri yetkililerinden değil, yurt dışında Amerikalı bir generalin açıklamasıyla ülkesine asker geldiğini öğreniyor. Şimdi milli irade, bağımsızlık gibi kavramların Türkiye'de ne kadar anlamsızlaştığını bir kez daha görüyoruz. Demokrasi olan bir başka ülkede böyle bir şey olsa hükümet istifa eder. Füze Kalkanıyla ilgili CHP olarak, ben Malatya milletvekili olarak üzerime düşen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Bütün eylemlerde hem Kürecik halkına destek vermeye çalışıyorum hem de kendimiz bir şeyler yapmaya çalıştık. Bunu defalarca meclis gündemine getirdim. Maalesef meclis gündeminde her şey konuşulurken, füze kalkanıyla ilgili, İsrail kalkanıyla ilgili gündem oluşturulmadı. Hükümet ciddi bir suç işliyor. Hükümet hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Hükümet suç işliyor. Yüce divanlık bir suç işliyor. Anayasaya aykırı davranıyor. TBMM'yi hiçe sayarak, ülkemize yabancı askerleri sokuyor. Türkiye bir anlamda yabancı askerler tarafından işgal ediliyor" ifadelerini kullandı. 
 
"ELAZIĞ BÖLGE GÖREVİNİN İYİ YAPIYOR!.." 
 
Milletvekili Ağbaba, meteorolijiden alınan bilgilere göre okulların tatil edilmesi konusunada değinerek, "Malatya'ya geldiğim gün okullar tatildi. Kar nedeniyle okullar tatil edilmişti. Herhalde Malatya'da karlı bir hava olduğunu, arabaların zor gideceğini düşündüm. Geldiğimde Malatya'da günlük, güneşlik bir hava gördüm. Malatya merkezde ikinci kez okullar tatil edildi. Herhalde Elazığ'daki Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz görevini iyi yapıyor. Malatyalılara bu anlamda gerçek bilgi veriyor. Bundan sonra meteoroloji ne söylüyorsa, Malatyalıların tersini yapmasını tavsiye ediyorum. Çünkü önümüzdeki dönem kayısıyla ilgili don olabilecek bir döneme gireceğiz. Malatyalı üreticilerin meteorolojiyi çok ciddiye almamalarını öneriyorum. Maalesef Malatya'yı takip edemiyorlar" dedi.
 
"DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ"
 
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise konuşmasında, "10 Mart Cumartesi günü Malatya'da Grup Başkan Vekilimiz Emine Ülker Tarhan Başkanlığı'nda 10 kadın milletvekilimizle birlikte etkinliklerimiz olacak. 10 milletvekilimiz ve Malatya milletvekilimizle birlikte sabah saatlerinde Kürecik'te füze üssüyle ilgili bir değerlendirme yapacağız. Daha sonra saat 12.00'da Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir panelimiz olacak. Panelimizden sonrada Şeker Fabrikası'nda kalabalık bir grupla eylem yapacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız