SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suç Duyurusunda Bulunacağız'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi il başkanı Mehmet Asiltürk, imar ve şuyulandırma yolsuzluğu iddialarıyla ilgili "gereğini yapmayan" belediye başkanı ve encümen üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Asiltürk, yolsuzluk iddialarına konu inşaatlarda faaliyetin devam ettiğine ilişkin "son durum" fotoğraflarını da basın mensuplarına verdi.

İmar yolsuzluğu yapıldığı gerekçesiyle 17 inşaatla ilgili dosyanın savcılığa gönderilmesine rağmen, bu inşaatlarla ilgili hiçbir işlem yapılmadığını ve faaliyetlerin buralarda devam ettiğini belirten Asiltürk, "ses çıkarmayan" milletvekillerini ve il yönetimini de eleştirdi ve "Bu 29 Mart seçimlerinin diyeti midir?" diye sordu.

Asiltürk, şunları söyledi:

"02 Kasım 2009 tarihinde İmar müdürlüğünün arşivinin mühürlenmesi ile başlayan soruşturma neticesinde 17 adet dosyanın savcılığa gönderildiğini kamuoyu bilmektedir.

Yaklaşık 2,5 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen bu usulsüzlükler, haksız yoğunluk ve haksız kazançtan dolayı belediyece gereği yerine getirilmemiştir. Saadet partisi olarak bu yolsuzluklar gündeme geldiğinde sayın başkanı ziyaret ederek teşkilat ve meclis üyelerimiz olarak yapılacak her türlü soruşturmada başkanın yanında yer alacağımızı ancak bu usulsüzlüğün üzerinin kapatılacağı hissi uyandığında da her türlü tedbiri alarak sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmiştik. Sayın başkanda bu usulsüzlüğün ucu kime dayanırsa dayansın sonuna kadar gideceklerini beyan etmişlerdir. Olayın üzerinden 2,5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen belediye üzerine düşen görevi yerine getirmemiştir.

Belediye encümeninde inşaatları durdurma kararı alınmış ancak inşaatların mühürlenmesi ve ruhsat iptali gerekirken mühürlenmediği için yarımtı olan bahsi konu inşaatlar harıl harıl çalışmaktadır. İnşaatların mühürlenmesinden sonra bir ay içinde yıkım kararı alınması gerekiyor, inşaatlar o nedenle mi mühürlenmiyor. AKP’li belediyenin yaptığı bu usulsüzlüklere il teşkilatının ve milletvekillerinin sesiz kalması manidardır. Merak ediyoruz 29 Mart mahalli seçimlerinin bir diyeti midir?

Yine kamuoyuna yansıyan Karakavak mevki şüyulandırmasın da bir arsanın el değiştirmesi sonucu 1,6 km uzağa götürülerek değerinin 10 kat artması neticesi gündeme geldiğinde sayın başkan ‘’burada bir şey yok her şey usulüne göre yapılmıştır.’’ açıklaması sonrası şüyu listesi askıdan 29, günü indirilmiştir. Bahse konu şüyunun askıya encümen kararı ile çıkarken askıdan indirilmesi makam onayı ile olmuştur. Eğer her şey usulüne göre yapılmış ise neden 29, günü encümen kararı ile inmesi gereken şüyu listesi başkanın isteği üzerine indirilmiştir.

Sonuç olarak imardaki ve şüyulandırma daki usulsüzlüklerle ilgili haksız yoğunluk aldıkları tespit edilen ve savcılığa gönderilen 17 inşaatın encümen kararı ile durdurulmasına rağmen mühürlenmemesi, ruhsatının iptal edilememesi, yıkım kararı alınmaması ve bu inşaatların halen çalışmalarının devam etmesi üzerine belediye başkanı ve encümen üyeleri görevlerini yapmadıklarından haklarında suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini kamuoyuna duyururuz."

Asiltürk, yolsuzluk iddialarına konu inşaatlarda faaliyetin devam ettiğine ilişkin "son durum" fotoğraflarını da basın mensuplarına verdi.

Fotoğraftaki inşaat, savcılığa intikal ettirilen dosyalar arasında yeralan, Çöşnük'teki inşaat. Bu projenin eski ortakları arasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat da bulunuyorlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız