SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suç Minibüs Sürücüsünde..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 11 kişinin öldüğü minibüsün, aşırı hız sonucu şerit değiştirerek karşı şeritten gelen kamyona çarptığı öne sürüldü.

Malatya-Doğanşehir karayolunun 35. kilometresi Suçatı mevkiinde meydana gelen kazada, Erdal Dağoğlu idaresindeki 23 K 0559 plakalı tüp yüklü kamyon ile İsmail Uyanık yönetimindeki 02 D 5076 plakalı yolcu minibüsünün çarpışması sonucu 7'si olay yerinde, 4'ü de hastanelerde olmak üzere toplam 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde halen tedavileri süren yaralılar; AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca ile CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslaoğlu, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır ve CHP İl Başkanı Celal Berktaş tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret edilen yaralılardan Mehmet Karakuş, kaza ile ilgili olarak verdiği bilgide, minibüsün tamamen dolu olduğunu, kapasiteden fazla yolcu alındığını öne sürdü. Karakuş, "Minibüs ağzına kadar doluydu. Başka yolcu alacak yer kalmamıştı. Kaza anına 15-20 metre kalayı gördüm. Minibüs direkt gelen aracın altına gitti. Suç minibüs sürücüsündeydi. Minibüs şerit değiştirdi, tam kamyonun ön kısmına vurdu. Minibüs savrulunca arka kısmı kamyona bir kez daha çarptı. Kazayı bu şekilde gördüm. Başka bir şey
görmedim. Sonra kendimizi yerde bulduk" iddialarında bulundu.

Ayrıca Belediye Başkanı Cemal Akın da, Malatya-Doğanşehir karayolunda 11 vatandaşın yaşamını yitirdiği trafik kazasında yaralananları tedavi için götürüldükleri hastanelerde ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bu arada kazada ölenlerin isimleri şu şekilde açıklandı:

"İsmail Uyanık (minibüs sürücüsü), Mustafa Çetin, Ahmet Sevilmez, Lütfi Sarıışık, Sabri Çağlar, Ali Zeren, Hüseyin Şenol, Abdullah Çağlar, Fatma Çağlar ve Seher Erbaş (14) ile kimliği belirlenemeyen bir çocuk."

Milletvekilleri, kazada yaralanan Uzman Çavuş Ferhat Demir'i de ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız