SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suç Örgütü Operasyonu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:59:15
Suç Örgütü Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezli 10 ilde Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün ihalelerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle gerçekleştirdiği operasyonda aralarında Malatya TCDD 5. Bölge Müdürlüğü üst düzey yöneticileri, EPDK uzmanları, polislerinde bulunduğu toplam 35 kişi gözaltına alındı.
 
Alınan bilgiye göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturma kapsamın da, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Malatya ile birlikte Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul Mardin ve Van illeri olmak üzere toplam 10 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon sonucunda toplam 35 kişi gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınanlar arasında Malatya TCDD 5. Bölge Müdürlüğü üst düzey yöneticileri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzmanları ve polislerinde aralarında bulunduğu toplam 35 kişinin farklı kurumlarda çalıştıkları ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, İhaleye Fesat Karıştırmak, Edimin İfasına Fesat Karıştırmak, Rüşvet, Fuhuş, Gizliliğin İhlali ve Muhafaza Görevini Kötüye Kullanma, Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarını işledikleri iddia ediliyor.
 
İddiaya göre; bazı şüphelilerin kamu kurumlarından ihale almak için kurum yöneticilerine rüşvet vererek ya da hayat kadını temin ettikleri ileri sürüldü.
 
Gözaltındaki 35 kişi polisteki sorgularının ardından Malatya Adliyesi'ne çıkartıldı.
 
18'İNE TUTUKLAMA İSTEMİ..
Savcılıkta akşam saatlerine kadar sorguları yapılan 35 şüpheliden 18'inin tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildikleri öğrenildi.
 
"GELİŞMELERİ GÖRELİM.."

Bu arada Malatya Valisi Ulvi Saran, 10 ilde yapılan ihale operasyonuna ilişkin "Konudaki gelişmeleri bir görelim, ondan sonra durum ortaya çıkar"dedi. 
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapılan operasyonda aralarında Malatya Devlet Demir Yolları 5. Bölge Müdürlüğü üst düzey yöneticileri, EPDK uzmanları, polislerin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyet müdürlüğündeki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken Vali Ulvi Saran, basın mensuplarının soruları üzerine, "Konudaki gelişmeleri bir görelim, ondan sonra durum ortaya çıkar" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız