SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suç Örgütü' Operasyonunda 10 Gözaltı

0
Güncellendi - 2017-11-10 19:48:57
'Suç Örgütü' Operasyonunda 10 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

  • 1 kişinin öldürülmesi, 2 kişinin de yaralanması olayını 'Suç Örgütü' kapsamında soruşturan polisin operasyonlarında 10 şüpheli gözaltına alındı

Malatya’da  26 Temmuz 2017 günü, iddiaya göre ihale anlaşmazlığı yüzünden meydana gelen, 1 kişinin ölümü, 2 kişinin ise yaralanması ile sonuçlanan olay "suç örgütü" kapsamında soruşturuluyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ile Asayiş Şubesi ekiplerince ortak yapılan operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. 2 şüpheli ise cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Olay, 26 Temmuz 2017 günü öğle saatlerinde İnönü Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde meydana gelmişti. İki grup arasında silahlı çatışma çıkmıştı. Olayda Mehmet Yiğit hayatını kaybederken, yanında bulunan Hakan Sürmeli ise ağır yaralanmıştı. Olayda Mustafa Canset adlı şahıs ise ayağından hafif yaralanmıştı.

Cinayete ilişkin başlatılan soruşturmanın "suç örgütü" kapsamında yürütüldüğü öğrenildi. Cinayet gününden beri polis ekiplerinin gizlilik içinde yürüttüğü çalışmalar sonucunda Emniyet KOM Şubesi ve Asayiş Şubesi ekiplerince 11’i Malatya’da 1’i ise Ankara’da olmak üzere toplam 12 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak , Silahla Kasten Öldürmek, Silahla Yaralama, İhaleye Fesat Karıştırma ve edenimin ifasına fesat karıştırma” iddialarıyla suçlanan O. Y., N. K., N. K., E. A., V. Ö., A. K., T. K., A. D., Y. D., M. K. adlı şüphelilerle ilgili soruşturma sürüyor.

Cinayet ile ilgili olarak S.N. ve M.C. adlı 2 şüpheli ise cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Operasyon esnasında 3’ü tabanca, 4’ü ise av tüfeği olmak üzere toplam 7 adet silah ele geçirildi.

Soruşturma sürüyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Cinayetle sonuçlanan olayın meydana geldiği yer görüntüleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • şirvan (6 yıl önce)
    gıden geri geldı mı bu adamların boyle bısey yapacag bellı ıken neden dur denılmıyır bu kadar sılah nasıl sokak ortasında kullanılıyor
    0
    0
    Yanıtla