SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suçlu Belediye ve Mimardır!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nde ortaya çıkarılan "İmar Yolsuzluğu ve Usülsüzlüğü" iddialarına konu olan dosyalarından birinin sahibi olan CHP'nin il başkanı Veli Ağbaba, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak, olayın mağduru kendileri olduğunu öne sürüp, iş yaptırdığı mimarı ve belediyeyi suçladı.

"Yargısız İnfaz" yapıldığı iddiasında bulunan Ağbaba'nın açıklaması şöyle:

"Son günlerde basında ve kamuoyunda "İmar Yolsuzluğu" olarak bilinen ve yargıya intikal etmiş olan olay; gerek partim, gerekse de şahsım hakkında asılsız iddialarla öne sürülmekte, adeta yargısız infaz yapılmaktadır.

Özellikle CHP'nin İl Başkanlığına yeniden seçilmemden sonra bu olay, karalama kampanyasına dönüşmüş durumdadır.

Olayın basın tarafından kamuoyuna sunuluş biçimi, iki yönüyle sakınca arz etmekte ve bizleri derinden üzmektedir.

Bunlardan ilki;
Olay yargıya intikal etmiş ve dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen, henüz iddianamesi dahi hazırlanmamış, davası açılmamış bu konuda şahsım ve mensubu bulunduğum partimin suçlanmasıdır.

İkincisi ; imar yolsuzluğu olarak adlandırılan bu olay kapsamında sözü edilen 17 dosyanın tamamının ve özelliğinin aynı olduğu yönündeki bilgi yetersizliğinin doğruymuş gibi aktarılmasıdır.

Şöyle ki ; ortağı bulunduğum şirkete ait bahse konu inşaatla ilgili süreç tamamıyla diğerlerinden farklı özellik arz etmektedir. Vekaletimizle yetkilendirdiğimiz mimar ve Malatya Belediyesi İmar İşleri sorumluları arasında kurulan çıkar ilişkileri sonucu, şirketimiz mağdur edilmiş ve suçu şirketimiz işlemiş gibi gösterilmiştir. Sonuçta yolsuzluk içinde adı geçen inşaatlardan sadece ortağı bulunduğum inşaat mühürlenmiş, diğerleriyle ilgili hiçbir işlem yapılmamıştır.

İnanıyorum ki bağımsız yargının vereceği nihai karar sonucunda suçsuzluğumuz anlaşılacak ve hakkımızdaki suçlamanın sahipleri mahcup olacaklardır.

Bir hususu daha belirtmekte yarar görüyorum: 1974 tarihinden bu yana Ağbaba Tic. Ltd. Şti.'nin kamuoyunda bilinen dürüstlüğünü kirletmeye hiç kimsenin hakkı olmadığını düşünmekteyim. Kuruluşumuzdan bu yana vergi rekortmenleri sıralamasının başlarında bulunan şirketimiz hiçbir zaman haksız kazanç, yolsuzluk gibi olaylara bulaşmamış, bundan sonra da bulaşmayacaktır.

Olayın özü şudur;
1. Ortağı olduğum şirketimizin Karakavak'taki arsası üzerine 11.09.2008 tarih ve 44905 No'lu ruhsat ile inşaatımızı başlattık ve karkasını ikmal ettik.

2. Bu ruhsat alımı sırasında Malatya Belediyesi'nin 02.05.2008 tarih 116 sayılı Meclis kararının Malatya'da yaşayan herkese bir hak olarak sunduğu, farklı alanlardan arsa hibe ederek yapı hakkı artırma kararından yararlanmak üzere mimar Sayın Talip Yıldıran'a Malatya Merkez Karakavak Mahallesi 3491 Ada 3 No'lu parsel malikinin mer-i imar planında rekreasyon alanında kalan Çilesiz Mahallesi 1096 Ada 1 parsel, 1105 ada 2 nolu parseldeki hisselerini satın alıp belediyeye hibe ederek bu hibeden dolayı kazanılacak yapı yoğunluğunun söz konusu arsamızda kullanmak üzere mimarı Malatya 3. Noterliği'nden 11.03.2008 tarih ve 07265 No'lu belgeyle yetkili vekil tayin ettik. Bu arsaların alımı için arsa bedelini mimara ödedik. Yukarıda zikrettiğimiz tarihte Belediye Meclisi'nin hibe kararı ve Belediye İmar Müdürlüğü'nün vermiş olduğu ruhsat doğrultusunda inşaatımızı yapmaya başladık.

3. Otel olarak planladığımız inşaatımıza Turizm Bakanlığı'nca Turizm Teşvik ve Yatırım Belgesi almak üzere belediyece bir engelin olup olmadığına dair müracaatımız üzerine Malatya Belediyesi tarafından yapılan incelemede ortaya çıkan durum sonucunda mimarın bizden aldığı paralar ile yeşil alan alıp belediyeye hibe etmediği, evrak üzerinde tahrifat yaparak belediyeye sunduğu, belediye ilgililerinin de bilerek veya bilmeyerek bu duruma alet olduğu ve tarafımıza verilen inşaat ruhsatında yapı yoğunluğu fazlasının olduğu yine Belediyece tespit edilip tarafımıza ve Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilmiştir.

4. O günden beri Belediyece yapımı durdurulan inşaatımızda tek bir çivi dahi çakılmamış ve yargının sonucu beklenmektedir.

5. Mimar Talip Yıldıran ve Belediye İmar Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı bu yanlışın, sanki tarafımızca yapılmış gibi kamuoyuna lanse edilmesi şahsımı ve ortağı bulunduğum şirketi mağdur etmektedir.

6. Ayıca son Belediye Meclis toplantısında gündeme getirilen yoğunlukla ilgili konu, bizim talebimiz değil, tamamen Malatya Belediyesi'nin tasarrufu ve kararıdır.

Sonuç olarak; bu olayda biz mağdur olduğumuz halde, suçluymuşuz gibi gösterilmekteyiz. Eğer suçlu aranıyorsa, asıl suçlular; yapılan usulsüzlüklere ortak olan Belediye yetkilileri ve verdiğimiz vekaletle bizden habersiz sahte işlem yaparak bizi de dolandıran mimardır. Zaten sorumlular hakkında gerekli mercilere suç duyurusu yapılmış ve yasal işlemler de başlatılmıştır.

Kamuoyu nezdinde şahsımın ve partimin adının kullanılarak siyasi bir yıpratma çalışması yapılması, hiçbir etik kuralına sığmamaktadır. 17 firmanın muhatap olduğu bir konuda özellikle Ağbaba isminin öne çıkarılması, bazı çevrelerin siyasi rant elde etme çabaları içinde olduğu yönünde kuşkular uyandırmaktadır. Gerçekler açıkladığımız gibidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız