SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Suçlu Bitmemiş Hastaneye Hasta Alan Yöneticiler'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:19:08
'Suçlu Bitmemiş Hastaneye Hasta Alan Yöneticiler'
A- A+ PAYLAŞ

Bursa'da, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 9 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili davada beklenen rapor geldi. Üçüncü ve son raporda, tutuksuz 6 sanığın tamamının çıkan yangında herhangi bir kusurunun bulunmadığı, asli kusurluların bitmemiş hastaneye hasta kabul eden dönemin hasta yönetimi olduğu belirtildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle yangına ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklardan görüntüleme merkezinin sahibi Dr. Erol K. ile eski başhekim Osman Naci Ç., eski hastane müdürü Salim Ö., eski müdür yardımcısı Mehmet G., eski teknik işlerden sorumlu müdür yardımcısı Yakup G. ve elektrik elektronik mühendisi Süleyman K.'nin yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmaya eski Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Yakup G. ve taraf avukatları katıldı.

BEKLENEN RAPOR MAHKEMEYE ULAŞTI

Bir önceki celsede uzman akademisyenler tarafından hazırlanan rapor mahkemeye ulaşmıştı. Raporda sanıklar hakkında herhangi bir kusur bulunmadığı, ayrıca hastanenin mimari projesinden sorumlu ekibin başkanının, hastanenin elektrik tesisat ekibinin başkanının, hastanenin mekanik tesisat projesinden sorumlu ekibin başkanının ve Sağlık Bakanlığının, hastanelerdeki yangın, güvenlik ve acil durumlar için önceden alınacak tedbirlerin belirlenmesi ve bu tedbirlerin sistematik ve etkin bir şekilde denetlenmesi ile ilgili biriminin başkanının tali kusurlu olduğu belirtilmişti. Mahkeme heyeti bir önceki raporda sanıklara belirli oranlarda kusur verildiğini ve hazırlanan iki raporun farklı olması sebebiyle üçüncü bir rapor hazırlanmasını isteyerek dosyayı tekrar bilirkişiye gönderdi.

“HASTANE OLARAK KULLANILMA RUHSATI ALINMAMIŞ”

Bugün devam edilen davada bilirkişi tarafından hazırlanan üçüncü rapor mahkemeye ulaştı. İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri, uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda inşaatı kısmen tamamlanmış geçici kabulü yapılmış ‘hastane olma adayı’ olan yapının yetkili makamlarca onaylanmamış ve ‘Hastane olarak kullanılma ruhsatı’ almamış bir yapı olduğu belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

“Buna rağmen hastane yönetimi tarafından bazı eksikliklerinin tamamlanarak kendilerince hasta kabul edilebilir duruma getirilip ruhsatı olmaksızın hasta kabul etmeye başlaması, meydana gelme ihtimali olan her türlü kazanın sorumluluğunu üzerine aldığını göstermektedir. Bu nedenle gerek hastanenin inşaatında ve gerekse hasta kabulüne başlanan dönem içinde hastane yönetiminde bulunan kişilerin hastanenin yapımında gerekli özeni göstermedikleri, özellikle yangına karşı gerekli düzenlemelerin yapılmadığı, İnşaat, Elektrik ve Makine Mühendisleri Odası gibi yetkili makamlardan gereken belgeleri almadan ve bitmemiş bir hastane adayı olan yapıya hasta kabul ettikleri için dönemin hastane yönetiminde görev alan şahısların tamamen asli kusurlu oldukları kanaatine varılmıştır.”

”SANIKLARIN KUSURU YOK”

Hazırlanan raporda ayrıca yangını önleyebilecek herhangi bir tedbiri almada sorumluluklarının olmadığı, yangını meydana getiren unsurun hastanenin yapımı sırasındaki bir gizli ayıp ya da ayıplardan kaynaklandığı belirtilerek tutuksuz 6 sanığa atfedilecek herhangi bir kusur olmadığı kanaatine varıldığı belirtildi.

Mahkeme, karar için taraf avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız