SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Suçlular Cenneti Yaptılar Türkiye'yi..''

A- A+ PAYLAŞ

Benzeri son dönemde Malatya'da da sıkça yaşanmaya başlanan, "adi" suçlulardan polise yönelik saldırılar benzeri bir olayla  ilgili olarak Bekir Coşkun, Hürriyet'teki köşesinde "İnanılmaz" başlığıyla yazdığı yazıda, ülkenin başkentinde yaşanan bir olayı aktardı ve yorumladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde hakkında işlem yapan polislerle karşılaştığında, onlara hakaret edip tehditte bulunduğu öne sürülen bir şahıs, hırsızlık ihbarı üzerine giden polislere, ellerindeki içki şişelerini kırarak saldıran ve 2 polisi yaralayan zanlılar, yine bir hırsızlık olayına müdahale eden polisin elindeki telsize zarar veren, götürüldükleri karakolun camlarını kıran zanlılarla ilgili olayların kamuoyunda yaşandığı Malatya'dakine benzer olaylardan biri de Ankara'da yaşanmış. Bekir Coşkun, "İnanılmaz" başlıklı yazısında, şu yorumu yapıyor:

.....

"İnanılmaz

SİZE Türkiye’nin ne halde olduğunu gösteren bir haber:

Birkaç gün önce Ankara’da polis, iki kapkaççıyı suçüstü yakaladı. Kapkaççıların ikisi de sabıkalıydı. Bir gün karakolda tutulup işlemleri tamamlandı ve polisler sanıkları adliyeye getirdiler.


Bilirsiniz; savcılık, sabıka kayıtları, tutanak mutanak derken... Mahkeme iki sanığı da serbest bıraktı.

Onlar da serbest kalınca kendilerini yakalayan polis memurları S.Ş. ile M.G.’yi dövdüler.

Polis memuru M.G. yaralandı.

Polis memuru S.Ş.’nin sağ kolu kırıldı...

*

Bu haberin sahibi, bizim ünlü polis muhabirimiz Nurettin Kurt’a "Bu doğru mu?" diye sordum.

Nurettin Kurt’un bütün haberleri doğrudur. Ama ben bir umuttur, acaba doğru çıkmayabilir mi diye şansımı denedim.

Çünkü bu haber, bir polis haberi değildir.

Bu haber, koca Türkiye Cumhuriyeti’nin ne hale düştüğünü gösteren bir çöküşün haberidir.

Ben, polis memurlarının adını yazmak yerine rumuzlarını koydum.

Birincisi; polislere kıyamadığım için... İkincisi; bu utançtan en az onlar sorumlu oldukları için...

*

Sokaklar suçlu dolu.


Hırsızlar, kapkaççılar, insanların malına-canına saldıran kent eşkıyaları yakalansalar bile, kendilerini adliyeye götüren polislerden-jandarmadan önce çıkıyorlar.

Bunları biliyoruz.

Ama düşünebiliyor musunuz; artık kapkaççılar polisi dövüyorlar...

Kolunu kırıyorlar...

*

Yineliyorum:

Hukuk yok...

Devletin en tepesindeki koltuklara oturmuş insanlardan, karanlık sokaklardaki kapkaççıya, hırsıza kadar suç işliyorlar; ama işledikleri suç yanlarına kalıyor.

Suçlular cenneti yaptılar Türkiye’yi.

Dürüst, namuslu insanların sığınacakları kapı kalmadı.

Gücü olan kapkaççı, hırsız, katil, çeteci, hırsız, soyguncu kazanıyor, masumlar kaybediyorlar.

Biz nereye sığınacağız?..

Nereye?..
"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız