SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sucu da Başkanlığa Aday

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:55
Sucu da Başkanlığa Aday
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Ziraat Odası seçimleri öncesi aynı zamanda Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı olan Şinasi Sucu (fotoğrafta soldan ikinci), oda başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 

Düzenlediği basın toplantısı ile Şubat ayı içerisinde yapılacak olan Battalgazi Ziraat Odası seçimlerinde “Ben değil biz anlayışıyla odayı yönetmeye talibim” diyen Şinasi Sucu, çiftçilerle birlikte bunu başaracakları söyledi. Malatya çiftçisinin kaybetmesiyle aynı zamanda tüm Malatya’nın da kaybettiğini belirten Sucu, “Geçtiğimiz yıl yaşadığımız don felaketi bize acı da olsa bunu gösterdi. Dün kayısı üreticisini yalnız bırakanları AKSA’nın ödenmeyen faturaları gerekçe göstererek elektriğini keserek mağdur ettiği çiftçinin yanında yer almayanlar alamayanlar bu gün ziraat odasına aday olamazlar” dedi.

Önceliklerinin Battalgazi Ziraat Odası’nı hak ettiği saygın bir konuma getirmek olduğunu kaydeden Sucu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yalnız ÇKS veren bir kurum olmaktan çıkaracağız, çözüm üreten bunu çiftçiyle paylaşan bir konuma getireceğiz. Bunu hep birlikte başaracağımıza olan inancım tamdır. Malatya’da kayısı üretici birliğini kurarak kayısıyı alan bazlı destek kapsamına alınması için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Bu Malatya çiftçisinin kurtuluş reçetesidir bunu hep birlikte başaracağız. Battalgazi Ziraat Odası bünyesinde kuracağımız Toprak Analiz laboratuvarını çiftçimizin hizmetine sunacağız. Yaş kayısı tüketimini yaygınlaştırmak için ihtiyaç duyulan 50 bin tonluk bir soğuk hava deposu yapmak için gerekli fizibilite çalışmalarına başlayacağız. Oda bünyesinde kuracağımız proje üretim birimi aracılığı ile çiftçimizi hibe, kredi ve desteklerden yararlanması için bilgilendirme ve projelendirme konularında gerekli desteği sağlayarak çiftçimizin daha çok ve daha kaliteli ürün yetiştirmesine katkı sunacağız. Bu da çiftçimizin daha çok kazanç elde etmesini sağlayacaktır. Tarım bakanlığının çiftçiye sunduğu makine ekipman konusunda ilimize daha destek verilmesi için gerekli girişimlerde bulunarak daha çok çiftçimizin bu desteklerden yararlanmasını sağlayacağız”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız