SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sucuk Ziyafetli Tesis Açılışı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi bünyesindeki Esenlik Şirketi'nin Kiltepe Mahallesi Babuktu mevkiinde yaptırılan Et Üretim Tesisi ve Soğuk Hava Deposu, törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde, tesiste üretilen sucuklar mangalda pişirilerek konuklara ikram edildi.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürü Adil Aydın, “Malatya Belediyesi Esenlik Genel Müdürlüğü tarafından kurulan böyle bir tesisin tarımımız açısından iki tane önemi bulunmaktadır. Birinci önemi, böyle bir tesis kurulmakla bununla ilgili olarak et ve et ürünleriyle oluşan sektörün belli bir hizaya gelmesi açısından önem taşımasıdır. İkinci husus ise bu tesisin kurulmasıyla modern gıda teknik ve hijyenik kurallara ait markalaşmış ürünleri kaliteyi, et ve et ürünleri, sucuk gibi ürünleri üretebilecek bir tesisin bulunmasıdır. Bu da Malatya çiftçisi tarafından üretilen kasaplık hayvanların katma değerinin burada yine Malatya’da kalması demektir. Biz bu yüzden Tarım Bakanlığı olarak bu tesisleri açan ve bu tesislerin fikir babası olan ve bu yolda çivi çakan, imza atan herkesi böyle bir tesisi Malatya çiftçisine Malatya ekonomisine kazandırdıkları için kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan ise "Soğuk zincir halkası oluşturmak suretiyle et parçalama üretim ve pazarlama tesisi fevkalade standardı yüksek, hijyenik şartlara uygun üretim yapan bir mekan olarak Malatya halkının hizmetine sunuldu. Sizler gönül rahatlığıyla Esenlik markalı etleri ve sucukları kullanabilirsiniz. Çünkü biz burada insan onuruna insan sağlığına kendimizden daha fazla önem veriyoruz. El değmeden, dana eti dışında hiçbir katkı maddesi bulunmayan, tamamıyla hijyenik ortamda üretilen ve Malatyalılar adına bir marka olan ürünlerimizi hem Malatyalılar’a hem de Malatya dışında bulunan İstanbul’daki hemşehrilerimize ulaştırmak istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Akın da, şöyle konuştu:

“Avrupa birliği kriterleri kanuni düzenlemeler hepimizin de takip ettiği gibi arka arkaya çıkıyor. Ancak kanunların çıkması yetmez, bu kanunlara uygun tatbikatın hayata geçirilmesi gerekmektedir. İşte bugün biz hep birlikte bu kriterlere uygun bir tesisi Malatya halkının hizmetine sunuyoruz. Bu tesisin Malatya tüccarının, Malatya işçisinin, Malatya çiftçisinin ve Malatya tüketicisinin de faydasına olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Malatya Müftüsü Bekir Gerek’in yaptığı dua ile kurdele kesildi. Esenlik Soğuk hava Deposu ve Et Üretim Tesisleri’nin ünitelerinin gezilmesinden sonra tesiste üretilen sucuklar mangalda pişirilerek misafirlere ikram edildi.

Esenlik Soğuk hava Deposu ve Et Üretim Tesisleri’nin açılış törenine Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız