SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suda Yüzde 40 Tasarruf

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:59:48
Suda Yüzde 40 Tasarruf
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MASKİ) Müdürlüğü, il merkezi genelindeki eski su şebekelerinin tamamını yeniledi. Eski şebekeye bağlı 4 adet su deposunun yanı sıra 400 kilometrelik  eski borular da iptal edildi. Bu çalışmayla Malatya içmesuyunda yüzde 40 oranında tasarruf sağlamış oldu. 

YILLIK PLAN 

Malatya Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, toplam bin 100 kilometre uzunluğunda içme suyu şebeke uzunluğu bulunan Malatya’nın 1953 ve 1971 yılından kalan eski su şebekeleri ve bunlara bağlı depolar ile 170 kilometre uzunluğundaki asbest boruların değiştirilmesi için 5 yıllık bir plan hazırlandı.

MASKİ Müdürlüğü, isale hatlarında döşenmiş olan kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda kanserojen bir mineral olan 170 km’lik uzunluğundaki asbestli boruları da değiştirmeye başladı.  İçme suyu şebeke yenileme çalışmaları kapsamında bugüne kadar 30 kilometrelik asbestli borunun değiştirildiği kaydedildi.

ESKİSİ İPTAL 

MASKİ Müdürlüğü, hazırlanan plan kapsamında  ilk etapta bu yıllardan kalan 4 adet su deposu ve ömrünü tamamladığı için sık sık arızalanmasının yanı sıra kayıp ve kaçakların yaşanmasına neden olan 400 kilometre uzunluğundaki eski su şebekesini iptal etti.

MALİYET DÜŞTÜ

Özelikle içme suyu şebekesindeki yenileme çalışmaları sırasında vatandaşı mağdur edecek şekilde uzun süreli su kesintisi yapmamaya özen gösterildiğini belirten yetkililer, 20 bin abonenin evlere olan su bağlantısının da değiştirilerek, polietilen boruya dönüştürüldüğünü bildirdi. İçme suyu şebeke hatlarının yenilenmesine yönelik bütün bu çalışmalar için yaklaşık 13 milyon TL harcama yapıldığı ancak şebeke çalışmalarında malzemenin dışarıdan alınıp belediyenin kendi personeli ile bu iş ve işlemleri yürütmesinin maliyeti de düşürdüğü ifade edildi.

KAYIP AZALDI 

2004 ve 2006 yıllarında su kesintisinin sıkça yaşandığı Malatya’da, alt yapıdaki bu yatırımlarla birlikte suda yüzde 40 oranında tasarruf sağlayan Malatya Belediyesi, 2014 yılında fiilen büyükşehir statüsüne kavuşacak olması nedeniyle yakın köylere içme suyu hatları döşeyerek su vermeye başladı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız