SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sudan Savaşı Büyüyor...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:26:34
Sudan Savaşı Büyüyor...
A- A+ PAYLAŞ
 
Sudan, Güney Sudan'ı bombaladı ve petrol zengini Hiclic kentindeki çatışmalarda 1200 Güney Sudan askerinin öldüğünü açıkladı.
Sudan ile Temmuz'da bağımsızlığını ilan eden Güney Sudan arasındaki çatışmalar gün geçtikçe büyüyor. 
 
Güney Sudan Askeri İstihbarat Servisi Başkan Yardımcısı General Mac Paul, Sudan'a ait iki Mig 29 savaş uçağının Bentiu kenti yakınlarına üç bomba bıraktığını söyledi. İkisi bir köprüye isabet eden bombaların üçüncüsünün bir pazar yerine düşmesi sonucu küçük bir çocuk yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı.
 
"1200 GÜNEY SUDAN ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"
Diğer yandan Sudan ordusu komutanı Kemal Maruf, Güney Sudan'ın yaklaşık 10 gün işgal ettiği Hiclic'teki çatışmalarda 1200 Güney Sudan askerinin öldüğünü belirtti. Maruf, Hiclic kentine yaptığı ziyarette, Sudan ordusundan kayıpların sayısına ilişkin bilgi vermedi.
 
Güney Sudan askerleri, 10 Nisan'da Sudan'ın kontrolündeki Hiclic kentini ele geçirmiş, Sudan yönetimi de Güney Sudan'ı "düşman" ilan etmişti. Sudan yönetimi, Cuma günü Hiclic kentini geri aldığını duyurmuştu.
 
GÜNEY SUDAN, TEMMUZ'DA SUDAN'DAN AYRILMIŞTI 
Güney Sudan, 2005 yılında varılan barış anlaşması gereği yapılan referandum sonucunda Temmuz 2011'de Sudan'dan ayrılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız