SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Suheyb-i Rumi" Konferansı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:06
A- A+ PAYLAŞ
 
Din Görevlileri Derneği Malatya Şubesi tarafından 82 ilde 82 Sahabe iklimi konulu konferans düzenlendi. 
 
Belediye Konferans Salonu'nda İlahiyatçı Yazar Muhammed Emin Yıldırım'ın konuymacı olarak katıldığı ve Allah (cc) ile ticaret yaptığı belirtilen Suheyb-i Rumi (r.a.) hayatını konu alan konferansa Malatya İl Müftüsü Haci Yusuf Gül, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Canbay, İl Müfettişi Osman Marasalı, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve yoğun bir kabalık iştirak etti. Programda ilk konuşmayı Din Bir Der Malatya Şube Başkanı Sinan Eraslan yaptı. Eraslan konuşmasında, "82 ilde 82 sahabe projesinin birçok amaçları vardır. Topraklarımızda iman tohumu eken sahabilerle tanışmak ve bu manada toprağımızın taşıdığı değerin farkına varmak. Sahabeyi tanıyarak, dini hayatımızı onların rehberliğinde yeniden gözden geçirmektir" diyerek, sahabenin başlattığı iman mücadelesinin bitmediğini, onlar toprağa tohum ekme zorunluluğumuzun olduğunu hatırlamak için bu konferansların çok önemli olduğunu kaydetti. 
 
İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise, "Sahabe bizim için sadece bir 'bilgi kaynağı' olarak değil, 'örneklik' olarak da vazgeçilmezdir. Bu dinin nasıl yaşanacağını, nasıl ideal Müslüman olunacağını doğrudan Efendimiz'den öğrenmek şüphesiz ki sadece onlara kısmet olmuştur. Peygamber öğrencisi olmak, Kur'an'da ve sünnette övülmek suretiyle  ebedileşmek dünyada hangi kıymet ile denk tutulabilir ki ve peygamber efendimizin benim ashabım gökteki yıldızlar gibidir, hangisine tabi olursanız sizi doğru yola iletir hadisini hatırlatarak konuşmasına son verdi" ifadelerini kullandı. 
 
Konferansta Ahmet Tayar Kuran tilaveti ve sinevizyon gösterisinden sonra gecenin konuğu ve konuşmacısı Araştırmacı İlahiyatcı Muhammed Emin Yıldırım, Suheyb-i Rumi'nin (r.a.) hayatını anlattı. Yıldırım, "Hz. Suheyb-i Rumi, Hz. Peygamber'le arkadaşlık edenlerin başında gelen bir sahabidir. Mekke'ye sonradan gelmesine rağmen, kendini onlara kabul ettirmiş, büyük simadır. Başta Hz. Peygamber olmak üzere, Hz. Ömer gibi, Ashabın önde gelenlerinin takdirine mazhar olmuş, Altın Kuşak'ın mümtazlarından biridir" dedi. Yıldırım, Suheyb-i Rumi 'nin her konuda örnek olduğunu sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız