SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suikast Öncesi Kontrgerilla Eğitimi.!

A- A+ PAYLAŞ

Kartal Demirağ, 22 yıllık sırrını kağıda döktü. Turgut Özal’a suikast girişiminden önce, kontrgerilla tarafından yetiştirildiğini itiraf etti.

-18 Haziran 1988’deki ANAP Kongresi’nde, dönemin Başbakanı Özal’ı öldürmeye kalkan Demirağ, 54 yıllık hayatını 2 bin sayfalık kitapta topladı.

-Kartal Demirağ, hatıralarına 1980 öncesinde karıştığı öğrenci olaylarıyla başladı, ardından isimlerini vererek kontrgerilla eğitimini kimlerden ve nasıl aldığını anlattı.

-En geniş bölümü ise Turgut Özal’ı vurmadan önce yattığı cezaevinden nasıl kaçtığına, suikast günü Atatürk Spor Salonu’nda yaşadıklarına ve saldırının perde arkasına ayırdı.

-Demirağ, kitabın taslağını, “Ahmet Özal’ın söylediklerinin cevabı burada. Çok şaşırtıcı isimler var. Türkiye beni konuşacak” diyerek, avukatı Neslihan Vona’ya teslim etti.

-Avukat Vona da, bir döneme ışık tutacak kitabın yayın hakkını açık artırmayla satacaklarını ve ciddi gelir beklediklerini açıkladı.

Özal'ı öldürmeye teşebbüs eden Demirağ, 54 yıllık hayatını kaleme aldı. Kitapta kontrgerilla eğitimini kimlerden aldığını ve suikastin arka bahçesini anlattı.

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın, "babasına yönelik suikastin ardındaki isimlere" dikkat çektiği açıklaması gözleri, 18 Haziran 1988'deki ANAP Kongresi'nde dönemin Başbakanı Özal'a yapılan suikastın kilit ismi Kartal Demirağ'a çevirdi. 1992 yılında şartlı tahliye ile serbest kalan Demirağ, daha sonra birçok adli suçtan cezaevine girip çıktı.

Özal suikastiyle ilgili cezası temyize giden Demirağ, 2008 yılında çeksenet suçundan 4 yıl 2 ay ceza alarak, İzmir Buca F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Burada 54 yıllık hayatını 2 bin sayfadan oluşan bir kitapta toplayan tetikçi, Ahmet Özal'ın açıklamalarının ardından harekete geçti.

KONTRGERİLLAYI DA ANLATACAK

Kartal Demirağ'ın, 2 bin sayfadan oluşan kitabında, karıştığı tüm olayları belgeleriyle anlatacağı öğrenildi. Özal'a 2 kurşun sıkan tetikçinin, 1980 öncesinden başlayarak yer aldığı öğrenci olaylarını, kontrgerilla eğitimini nasıl ve kimlerden aldığını, Özal'ı vurmadan önce yattığı cezaevinden nasıl kaçtığını, suikaste nasıl karar verdiğini, suikast günü Atatürk Spor Salonu'nda yaşadıklarını ve suikastın perde arkasını anlatacak.

Suikastten sonra yapılan ilk araştırmada Demirağ'ın kontrgerilla bağlantıları tespit edilmiş ancak daha sonra olayın üzerine gidilmemişti.

Özal’a suikast girişimiyle adını duyuran Kartal Demirağ, anılarını 2 bin sayfalık kitapta topladı. Demirağ, çek senet suçundan tutuklu bulunduğu İzmir Buca F Tipi Cezaevi’nde 8 ayda yazdı.

2013 yılında cezaevinden çıkacak olan Demirağ’ın sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız