SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şükran Duygularıyla..'

A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Malatya’da yapılan etkinlikler Şehir Mezarlığı’ndaki Şehitlik’te başladı.

Buradaki törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan ile askeri ve mülki erken, şehit aileleri ve yakınları ile öğrenciler katıldı. Törene AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta gecikmeli olarak iştirak etti.

Törende ilk olarak Şehitliğe Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına çelenk sunuldu. Ardından Saygı Duruşu yapıldı ve bu sırada saygı atışı yapıldı. Daha sonra İstiklal Marşı söylendi.

Törende daha sonra 2.Ordu Komutanlığı’ndan Kurmay Binbaşı Rıfat Keser günün anlamını belirten konuşma yaptı. Keser konuşmasında şunları söyledi:

“Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal adıyla birlikte Türklerin yurtseverliğini, kahramanlığını direnişini destanlaştıran bir abide olarak tarihe geçmiştir. Bu büyük zaferi bizlere kazandıran başta Mustafa Kemal ve öteki komutanlarımız ile Mehmetçiklerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz”

Ardında Vali Halil İbrahim Daşöz, Şehitlik Özel Defteri’ni imzaladı. Vali Daşöz, Şehitlik Özel Defteri’ne yazdığını törene katılanlara da okudu. Daşöz, şunları söyledi:

“ Aziz Şehitlerimiz ;

Malatya halkı ve gençliği ile birlikte bir kere daha manevi varlığınız önünde minnet ve şükran duygularıyla eğiliyoruz.

Sizler ülkemizin birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna en kıymetli varlığınız olan canlarınızı feda ederek şehitlik mertebesine erdiniz.

Şehitlik, Tanrı’nın katında ve milletimizin gönlünde en yüce makamdır.

Sizin yolunuz, gerektiğinde bu milletin bütün fertlerinin gideceği nurlu yoldur.

Bizler, emanet ettiğiniz bu kutsal vatanı ve büyük önderimiz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar şan ve şerefle yaşatacağız.

Ruhunuz şad olsun, aziz şehitlerimiz”

Konuşmaların ardından, törene katılanlar toplu olarak Şehit mezarlarını ziyaret ederek çiçek bıraktılar ve dua ettiler.

Bu arada, Şehitler Günü için Şehitlik’ te yapılan törene AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ile MHP İl Başkanı Ömer Ekici, AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır ve ANAP Belediye Başkan adayı Ramazan Özcan da katıldılar.

SABANCI’DAKİ TÖREN
18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla daha sonra Sabancı Kültür Merkezi’nde de ayrı bir tören düzenlendi.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKALATAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız