SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şükran ve Minnet Borçluyuz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:39:05
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Sosyal İşler Başkanlığı’nın organize ettiği program ile 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli olan Şükran ve Metin Ulutaş öğretmeni evinde ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutladı.

İl Başkanı Tüfenkci konuşmasında Türkiye'nin bugün dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin, fedakar, cefakar öğretmenlere ait olduğunu ifade etti.

Tüfenkci, Edirne'den Kars'a kadar yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layık olduğunu ifade ederek, ‘’Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. 

Hükümet olarak, eğitime çok özel bir önem atfettiklerini, bu alanda Cumhuriyet tarihinin en köklü, en kapsamlı, en farklı yatırımlarını gerçekleştirdiklerini, 2005 yılından itibaren hazırladıkları her bütçede eğitime ayrılan payı diğer tüm kalemlerin üzerinde gerçekleştirdiklerini belirten Tüfenkci,"Son 12 yıl içinde 400 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. Öğretmenlerimizin özlük haklarında, gelirlerinde ciddi iyileştirmeler yaptık ve öğretmenliği bir kariyer mesleği haline getirdik. Önümüzdeki dönemde, imkanlarımız nispetinde, öğretmenlerimizin hayat standartlarını daha da yükseltecek, öğretmenlik mesleğinin itibarını daha da arttıracağız.

Türkiye gelecekteki hedeflerine dünyadaki değişime bigâne kalmayan, kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır. Türkiye’nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. 

Ben bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum’’ dedi.

Emekli öğretmen Metin Ulutaş ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı, ‘’Biz öğretmenlerin, emekli de olsak çalışıyor da olsak en büyük değerlerimiz sizlersiniz. Sizleri vatana, millete hizmet eden, başarılı insanlar olarak gördüğümüzde göğsümüz kabarıyor.’’

İl Başkanı Tüfenkci’ye AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık, İl Yönetim Kurulu Üyesi Namık Baki, Necmettin Özcan ve Kemal Açıkgöz eşlik etti.

GÜRKAN'IN ZİYARETİ..

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, şehit öğretmenlerin aileleri ile yemekte bir araya geldi. Başkan Gürkan, 2013 yılında meydana gelen trafik kazasında şehit olan öğretmenleri rahmetle andıklarını söyledi. Hatırlanacağı gibi 12 Aralık 2013 günü Malatya-Adana karayolu Cumhuriyet Örnek Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, 5 öğretmen şehit olmuştu. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, kazada şehit olan öğretmenlerin aileleri ile DoubleTree by Hilton Malatya Oteli’nde bir araya geldi. Programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, bazı belediye birim müdürleri ve kazada şehit olan öğretmenlerin aileleri katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kazada şehit olan öğretmenleri rahmetle andıklarını belirterek, ailelerine sabırlar diledi. Başkan Gürkan, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, “Öğretmenlik, 657 sayılı devlet memuruna bağlı okullarda eğitim-öğretim faaliyeti gösteren olgu olarak dar anlamda değerlendirilmesi doğru değildir. Ben o 657 sayılı devlet memuru kanunu içerisinde öğretmenlik mesleğini icra eden, içinizden biriyim. Bana öğretmenlik nedir? dedikleri zaman; hal ve hareketiyle, davranışıyla, sözüyle, sohbetiyle ve var olan bilgisini aktarma yeteneğini gösteren kişi öğretmendir. Bu kapsamda değerlendirdiğimiz zaman, annelerimiz, babalarımız, çevredeki öğrenek aldığımız kişiler, bizim en güzel öğretmenlerimizdir. Eğitim ve öğretim müfredatı kapsamında faaliyet gösteren okullardaki yönetici ve öğretmenlerimiz de bizim için öğretmendir. Dinimize baktığımız zaman, Peygamber efendimiz diyor ki, “İlim Çin’de de olsa git ara bul öğren” diyor. Hz. Ali diyor ki, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” Bizim kutsal kitabımız da; “İkra” diyor. “Seni yaratan Allah’ın ismi ile oku” diyor ve Peygamberimize ilk emir de oku emri ile geliyor. Bizim dinimiz, gelenek ve göreneklerimiz, öğrenmenin kutsiyeti noktasında, öğretenin kutsallığı noktasında, öğrenci ve öğretmen ilişkilerinin kutsal bir işlevi yerine getirdiği noktasında, hep bizlere ilahi emirler vardır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ne diyor, “Toplumun en fedakâr ve en muhterem unsurları öğretmenlerdir” diyor. Bugün 24 Kasım öğretmenler gününde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Rahmete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Hepinizin öğretmenler gününü burukta olsa kutluyorum. Daha nice öğretmenler gününe, sağlık ve esenlik içerisinde, toplumsal anlamında millet anlamında, barış ve huzur içerisinde girmemizi cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız