SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şükranla Anıyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:55:22
A- A+ PAYLAŞ
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve Malatya Milletvekili Cemal Akın, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Milletvekili Akın yayınladığı mesajda, "Mehmet Akif Ersoy,  bir maddi karşılık olmamak şartıyla marşı yazıp millete armağan etti. 'Mehmet Akif Ersoy’un bütün şiirlerini kapsayan 'Safahat' isimli o destansı kitaplarda İstiklal Marşımız yoktur. Kendisine sorulduğunda 'Safahat benim şiirlerimdir ama İstiklal Marşı benim değil milletimizindir' demiştir. 12 Mart tarihinin 2007 yılında AK Parti Hükümeti tarafından çıkarılan kanunla İstiklal Marşı'nın Kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü olarak kabul edildi. Büyük şairimize geçte olsa hak ettiği paye, milletimiz adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce verilmiştir. Dünyada başka bir marş var mıdır ki acaba bir milletin bütün hissiyatıyla bu kadar uzlaşmış olabilsin? O, herkesin isabetle söylediği gibi tam bir milli mutabakat metnidir. Bu dünya, bu vatan durdukça ve bu vatanın üzerinde bu millet yaşadıkça İstiklal Marşı'nın aynı sıcaklıkla, aynı coşkuyla, ifade edilmesini bütün kalbimle niyaz ediyorum. Bu yıl, İstiklal Marşı'nın 91. yıl dönümü ve aynı zamanda onun aziz şairi Mehmet Akif Ersoy'un da ebediyete intikal edişinin 76. yıl dönümü. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 91. yıl dönümünü bir kez daha kutluyor ve Mehmet Akif başta olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimizin Milli Marşı olarak bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisimizin bütün üyelerini ve bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız