SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şükranlarımızı Sunuyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Malatya'da da düzenlenen törenle kutlandı.

Öğretmenler günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, anıta çelenk sunumunda bulundu. Bulut, daha sonra Anıt şeref defterini imzaladı. Bulut, burada yaptığı konuşmada, "Başöğretmenimiz aziz Atatürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün 82. yıldönümüdür. Bu müstesna günün yıl dönümünde, eğitim camiası olarak birlik ve beraberlik içerisinde bize emanet ettiğiniz gençliği modern ve çağdaş Türkiye idealine bağlı bilgi çağının gereklerine uygun milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan ve aydın nesiller yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Yeni nesil, sorumluluk bilinci ve görev aşkı ile çalışan öğretmenlerimizin eseri olacağı muhakkaktır. Büyük bir onur vesilesi olarak idrak ettiğimiz öğretmenler gününde sizin 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' sözünüzden hareketle üzerimize düşen görevi eksiksiz yapacağımızı ifade ediyor. Şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun" dedi.

MESAJLAR..
Bu arada AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel ve çok yüce bir meslektir. Sevgi ve fedakârlık mesleği olan öğretmenlik, aynı zamanda ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir. Bundan dolayıdır ki öğretmenlik; tarih boyunca böyle görülmüş, değeri ve önemi her dönemde önemini korumuştur.

Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşıyor.

Bu sebeple ülkemizin yarınları adına, gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir.

Yetişen nesillerin bilinçli, yüksek sorumluluk duygusuna sahip olmasında en az aileler kadar hak sahibi olan kıymetli öğretmenlerimizin emekleri göz ardı edilemez.

Büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı gençliğimizi yetiştiren, verdikleri eğitim öğretimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakâr temsilcileridir. Onlar sadece okulu, öğrencileri değil tüm toplumu düzenleyen değerlerimizdir.

Yılmadan çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, saygı, sevgilerimi iletiyor, Hakkın rahmetine kavuşmuş olan öğretmenlerimizin de aziz hatıralarını saygıyla anıyorum."dedi.

CHP İl Başkanı Veli Ağbaba da, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenlerimize özel olarak mektup yazdı ve bu mektupla sevgilerini, saygılarını iletmek istedi.

Bunun için CHP Meclis Grup Başkanvekilimiz sayın Muharrem İnce Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’dan öğretmenlerimizin isim listesini,görev yaptığı okullardaki adresini istedi.

Öğretmenlerimizin cep telefonlarına mesaj gönderen Sayın Bakan, öğretmenlerin okul adreslerini Ana muhalefet Partisi Genel Başkanımdan esirgedi vermedi.

Bu nedenle Sayın Genel Başkanımızın öğretmenlerimize göndermek için yazdığı mektubu 81 il’de,İl Başkanlıklarımızda düzenlediğimiz toplantılarla sizlerle, kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerimize yazdığı ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Çubukçu’nun adreslerine gönderilmesini engellediği mektup şöyle;

Kendinizi ve yaşamınızı, memleketimizin ufuklarına bilginin,gerçeğin, faziletin ışıklarını yaymakla görevli bir varlığa dönüştürmüş olan sizler,bizler için geleceğe dönük ümitlerin,güvenin, dahası geleceğin mimarlarıdır.O nedenle sizlerin bu büyük görevi yerine getirmede aşılamayacak engellerle karşılaşmamanızı sağlamak bizlerin temel görevidir.

Öğretmenlik elbette özveri ve sabır gerektiren meslektir. Bunun böyle olması öğretmenleri,daima kendisinden özveri beklenen kişiler olarak görmeyi haklı kılmaz.

Böylesi bir anlayış, öğretmenlerin sorunlarına duyarsızlaşmayı, görmezlikten gelmeyi, olası çözümleri ertelemeyi de beraberinde getirecektir.Ne yazık ki ülkemizde uzun zamandır böylesi bir bakışın egemen olduğunu görüyoruz,yaşıyoruz.

Türkiye’nin de altına imza koyduğu uluslar arası sözleşmeler gereği öğretmenlerin çalışma koşulları, “eğitimin en yüksek derecede etkiliğini sağlayacak nitelikte olmalı ve öğretmenlere, kendilerini tümüyle mesleksel uğraşlarına adama olanağı” verecek şekilde düzenlenmelidir. Sınıflarda öğrenci sayısı öğretmenin her bir öğrenciyle ayrı ayrı ilgilenmesini sağlayacak biçimde olması zorunludur.

Uluslar arası sözleşmelere imza koyarak size verilmiş olan bu iki sözü ülkemizin yerine getirememiş olmasını üzüntüyle görmekteyim.

Yarınki Türkiye’nin insanını yetiştirmeyi görev edinmiş insanların ekonomik açıdan sorunlar yaşaması, eğitim öğretim ortamında fiziki yetersizliklerle boğuşması kabul edilebilir bir durum değildir.Bu durumu ortadan kaldırmak, “kara göklerin yıldızları” olan sizlerin aydınlığının çocuklarımıza ulaşmasını sağlamak,bizim için asli bir görev olacaktır.

Eğitim –öğretim işinin temelinin öğretmen olduğunun tamamıyla farkındayız.Bu nedenle öğretmenliği, toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara şiddetle karşıyız.

Eğitim devletin asli hizmetlerinden biridir. Bu asli hizmeti yerine getirenler devlet memurlarına tanınan tüm güvencelere sahip olmalıdır.

AKP Hükümetleriyle hızla sayıları arttırılan sözleşmeli öğretmenliği tümüyle kaldırmak bizim için bundan dolayı acil görevlerdendir.

Öğretmenlerimize üniversitelerimizin eğitim fakülteleriyle yapacağımız işbirliği ile gerçek anlamda uzmanlık kariyeri yapmanın imkanını sağlayacağız.

Bugünkü uygulamalar devam ettikçe eğitimde başarı için temel koşullardan biri olan öğretmenin mesleğine adanmışlığını sağlayacak koşulların hazırlanması mümkün olmayacaktır.

Yasalar, yönetmelikler çıkarmak, ders programlarını değiştirmek,okul binalarının şeklini yapısını yenilemek, yeni tarzda binalar inşa etmek önemli olmakla birlikte eğitim sorunlarını çözmede bir yere kadar önemlidir.Asıl önemli olan eğitim sürecinin tümünü, işlevsel kılacak olan siz öğretmenlersiniz.

Siz nasılsanız eğitiminizde öyledir.

Umutlarımızı yitişmiş,bulunduğunuz yerde huzurla, inançla görev yapamıyorsanız, yarınımızın sahibi olacak olan çocuklarımızın da geleceğe umutla bakabilmesini bekleyemeyiz.

Öğretmenlerin her yönden güven içinde çalışmasını sağlamak bizim için en önemli görevlerden biridir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitim, bizim için her zaman ilk ve en önemli görevlerden olmuştur.

Bize göre bu ülkenin en önemli ve en büyük görevini üstlenen kişidir öğretmen.

Güçlü bir ulus ve devlet olmanın yolu nitelikli eğitimden, bu eğitime dayanan kültürden, yaşam biçiminden geçiyor.

Bunu yaratabilmek, var edebilmek günlük yaşamın sorunlarıyla boğuşmaktan kurtulabilmiş, görevi başında güvenle, huzurla çalışabilen, kendisini her daim yenileyebilen öğretmenle mümkündür.

Biz, her daim bu ortamı yaratmanın mücadelesini vereceğiz.

Biz, Atatürk’ün ve Cumhuriyetin öğretmenine inanıyor ve güveniyoruz.

Yarınlarımız için bunun gerekliliğine inanıyoruz.

Bu düşünce ve inançla “24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutlar, bu özel ve anlamlı günün sizlere, diğer eğitim çalışanlarına ,ulusumuza hayırlı olmasını diler saygılarımı sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız