SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Şükür Herşeyleri Var'

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili Çalık, Almanya'nın Mannheim Şehri'nde yapılan Malatyalılar Gecesi'ne katıldı. Çalık, Malatyalıların Almanya'da da kendilerini gösterdiklerini söyledi.

Almanya'daki gece ve Çalık'ın görüşmelerine ilişkin olarak, Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından gönderilen basın bülteni şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Federasyonu’nun Almanya’nın Mannheim şehrinde geleneksel olarak düzenlenen Malatyalılar Gecesi’ne katıldı.

Programda duygulu anlar yaşayan Çalık, Malatyalıların Almanya’da da kendilerini ortaya koyduklarını söyledi.
Avrupadaki hemşehri derneklerinin en güçlülerinden biri durumundaki Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Almanya’nın Mannheim kentinde düzenlediği gecede Malatyalıları buluşturdu. Bu yıl 8. defa gerçekleştirilen geceye, Milletvekili Eczacı Öznur Çalık katılım gösterdi. Mannheim Büyükşehir Belediyesinin Başkanı Dr. Peter Kurz’u da makamında ziyaret eden Çalık, gösterilen ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yaklaşık 310.000´lik nüfusu ile Stuttgart´tan sonra Baden-Württemberg eyâletinin ikinci büyük şehri olan Mannheim’da yaklaşık 5 bin Malatyalının yaşadığına dikkat çeken Çalık, Malatyalıların Avrupadaki vizyonları olmak adına, Malatyalılar Derneğin çok aktif bir duruş sergilediğini belirtti. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız arasında, hemşehrilik bilincinin yerleşmesinin, Türkiye ve Malatya kültürünün yetişen nesillere aktarılması bakımından da büyük önem taşıdığının altını çizen Çalık, Malatyalılar gecesinde; başta Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Federasyonu Başkanı Murat Alabaş, Başkan Yardımcısı Kenan Nalcı olmak üzere; tüm Yönetim Kurulu üyelerine ve Almanya’da yaşayan Malatyalı vatandaşlara organizasyondaki katkılarından ötürü teşekkür etti.

Malatyalılar Gecesine katılmak için geldiği Almanya’da yaptığı ziyaretler sırasında gazetecilerle de söyleşilerde bulunan Öznur Çalık, şunları kaydetti : “Memleketten uzak yaşamak zordur; insan sıkça yabancılık duygusunu yeniden yaşar. Bilinen, tanınan her şey daha güvenli gelir ve gurbette duyulan özlemi bastırmak için o güveni anımsatan bir yakınlık aranır. Diplomatik temsilciliklerimiz bizlere bu güveni yaşatır; ibadethanelerimiz bu yabancılık duygusunu siler ve işte Malatyalılar Derneği gibi yutdışında yaşayan vatandaşlarına kucak açan çalışkan derneklerimiz, insana kendini memleketinde hissettirir. Bu ciddi bir destektir. Burada yaşayan vatandaşlarımızın Allaha Şükür her şeyleri tam; bir tek yükleri, gönüllerindeki özlem. Onu da, derneklerimizin yaşattığı birlik duygusuyla aştıklarını görüyoruz. Bu bizleri çok mutlu ediyor.”

Almanya programı kapsamında Malatya Belediyesi ile kardeş şehir olan Mannheim Büyükşehir Belediyesinin Başkanı Dr. Peter Kurz’u da ziyaret eden Çalık, Başkan Kurz’u bu yaz Darende’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını; karşılıklı yapılan ziyaretlerin Almanya ve Türkiye arasında öteden beri varolan dostluk bağının daha da güçlendirdiğini dile getirdi. Türk Hava Yollarının Türkiye’den direkt Frankfurt ve Köln yönlü uçuşlarının konulmasıyla ilgili yaptıkları görüşmelerin meyvelerini verdiğini ifade eden Çalık, bu uçuşların bir süredir başarılı bir şekilde gerçekleştiğini aktardı.

Gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Mannheim ve Köln’de geziye çıkan Öznur Çalık, uzun uzun vatandaşların sorunlarını dinleyerek hatıra fotoğrafları çektirdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız