SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sulama Birlikleri Kapatılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:35:01
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, 

Milletvekili Fındıklı beraberinde AKP  İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, İl Genel Meclisi Üyesi Ramazan Çetin, Parti yöneticileri Recep Ünver, Abuzer Karakaya , Şükrü Özdemir ve Abdulvahap Kılıç ile birlikte önce Şahnahan Beldesini ziyaret etti, ardından ise Sulu Köyde vatandaşlar ile bir araya geldi. Fındıklı, Şahnahan Belediye Başkanı Hacı Eryaman’dan beldenen sorun ve talepleri hakkında bilgi aldı.

Fındıklı Sulu köyde vatandaşlarla yaptığı toplantıda, burada sulama suyu, okul binasını yeri ve ulaşım konusunda aktarılan sıkıntıları dinledi.

Fındıklı, “Benim düşüncem kooperatiflerin tamamen lağv edilip, direk DSİ’nin elinde, DSİ’nin kontrolünde bu işin yapılması lazım. Biraz otoriter olması lazım. Yoksa başka türlü biz bu suyu kullanamıyoruz. Orada bir sıkıntı var. Tarımsal sulamalarda enerji parası çok yüksek. Biz bu fiyatlarla tarım yapıp, para kazanamayız. Enerji Bakanlığı diyor ki, ‘Biz indirim yapamayız, zaten enerjinin maliyeti yüksek.’ Tarım Bakanlığına şunu söyledim, dedim ki, ‘9 katrilyon çiftçiye destek ayırmışsın, her türlü desteği veriyorsun, enerji desteği de yap, hiç olmazsa yüzde 50 bir enerji desteği ver. 4 bakanlık bunun üzerinde çalışıyor. Bir de eski borçlar var. Eski borçları da bizim bir şekilde Hazineye aktarmamız lazım. Orada da faizleri af edip, Hazineye aktarmamız lazım. Burada ciddi bir kümelenmiş problem var. Sulama Birlikleri Türkiye’nin genelinde bir yer hariç büyük problem yaşıyorlar. Personel sayıları çok farklı, aldıkları para personel ve birlik başkanının maaşına yetmiyor. Topladıkları paranın ne olduğu belli değil. Dolayısıyla orada yanlış bir yapılanma var. Orada bir sıkıntı var. 4 bakanlık bayramdan önce bir araya geldik. Bunu takip edip çözmek lazım. Yoksa bu bölgelerde, birlikler bir birine girecek ve Millet bir birinin hatırını kıracak. Devletin adalet elinin araya girmesi lazım. Oda DSİ’dir, araya girip burayı düzene koyması lazım. Orayı düzene koyar, sistemini yapar, su imkanlarını yapar, ondan sonra vatandaşa devretsin. Ama sen 1950’lı yıllarda yapılan kanalı getirip birliğe teslim ediyorsun, onlar da haklı, birliğe veriyorsun, birlik bu kez kanalı yapamıyor, kanal olmuş toprak, nereden yapsın?” dedi.

Sulu Köy ve Şahnahan Bölgesinde kendisine iletilen tüm sorunların takipçisi olacağını ifade eden Fındıklı, “İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız, bana göre Malatya tarihinde en başarılı İl Genel Meclisi üyelerimiz bu arkadaşlarımızdır. Hangi mıntıkaya gidersem gideyim hepsinde de başarılı hizmetler var. Ben İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.

TSO VE ESOB BAŞKANLARIYLA..

Fındıklı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile birlikte Belediye tarafından restorasyon çalışması yürütülen İstanbul Pasajı’ndaki esnafları ziyaret ederek, incelemelerde bulundular. 

Fındıklı, Keskin ve Erkoç, İstanbul Pasajı’ndaki tüm esnafları tek tek ziyaret ederek, hem sorunlarını sordular ve hemde Belediye tarafından bu pasajda yapılmakta olan restorasyon çalışmalarını incelediler.

Milletvekili Fındıklı, “Malatya’da bizim kuşağımızda kim varsa hepsinin İstanbul Pasajı’nda bir hatırası vardır. Ben şahsen Ortaokul ve lise’de okurken hiç yeni kitabım olmadı. Ben gelip burada tüm kitaplarımı aldım. Benim gibi bütün arkadaşlarım kitaplarını burada alırdı. Muharrem amcamıza gelir kitaplarımızı alırdık. Burada Belediye tarafından yürütülen çalışmalardan sonrasında burası kendi hatıraları ve güzelliği ile yaşayan bir merkez olacak. Buradaki esnaf arkadaşlarımızla beraber olduk. Buranın en eski esnafı Muharrem amcamız hastaymış, hayırlı şifalar diliyorum. Belediyemiz ile görüşüp buradaki çalışmaları hızla bitirip, doğalgazını da bağladıktan sonra Malatya’nın burası bir kültür ve alt merkez çarşısı haline gelecektir. Esnaf arkadaşlarımızın da Belediye’ye verdiği destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin, İstanbul Pasajı’nın bir dönem Malatya’nın önemli ticaret merkezlerinden birisi olduğunu ifade ederek, bu pasajda faaliyet gösteren esnaflarında Belediye’nin yürütmüş olduğu çalışmalara katkı ve destek vermelerini istedi.

Keskin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da, davet ederek esnafların sorun ve taleplerini ileteceklerini söyleyerek, “Özellikle Belediye başkanımız, sayın milletvekilimizin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Yıllarca esnafın en büyük sorunu olan çarşıların üzerinin kapatılması ve çarşılarımızın yeniden düzenlenmesi sorununa bu dönem el atıldı. Malatya’da çevreyolunun altı ile üstünde önemli hizmetler yapıldı. Bakırcılar Çarşısı’nda, Yoğurtçular Pazarı'nda, Tüccar Pazarı’nda yıllarca yapılmayan hizmetler Belediye Başkanımız Ahmet Çakır döneminde yapıldı. Belediye Başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz. Yapılan bu hizmetler çok iyi neticeler verecek ve Malatya prestij bir şehir olacak” diye konuştu.

TSO Başkanı Erkoç ise, “ İstanbul Pasajı’nda yapılan çalışmalar, Malatya adına da bir güzellik katacaktır. Çünkü şehrin eski yerlerini şehirle özdeşleşen bu yerleri ortaya çıkartmak gerekiyor. Belediyemizin son dönemde bu konuda ciddi çalışma ve katkıları var. Belediye Başkanımız bu tür kapalı alanlara çok ciddi katıklar sunarak esnafımızın derdini dinliyor. İstanbul Pasajı bittikten sonra bir kültür sokağı olur. Burada alışa gelen kitap satıcılarının bu kültürü devam ettirmesi Malatya adına bir güzellik olur. Bu sokak tamamlandıktan sonra Malatya’nın bir değeri olarak ortaya çıkar. Esnaf bu milletin omurgasıdır. Milletin omurgasına sahip çıkmak lazım” diye konuştu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, emekli esnafların yaşamış olduğu yüzde 15 sosyal destek primi kesintileri ile ilgili sorunu da Fındıklı’ya aktararak, “Sayın Başbakanımıza da bu sorunu ilettik. Ancak geçtiğimiz günlerde medyaya bu konuda ’59 yaşından sonrakileri bu kapsama girecek’ diye bir konu gündeme geldi. Esnaflarımız ise bu konuda ‘Ölümümüzü mü bekliyorlar, acaba mezarda mı verecekler’ diye tepki gösteriliyor. Esnafın Bağ-kur primi çok yüksek ve maaşı çok düşük. Hükümetimiz her kesime çok iyi destek veriyor. Esnaf kesimine sıra gelince destek verilmiyor. Esnaf ve sanatkar kesimi yüzde 15 sosyal destek priminin kesilmesi ve maaşının düşük olmasından dolayı mağdurdur” diye konuştu.

Fındıklı ise bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız