SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sulama Havuzlarındaki Tehlike!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:30:16
Sulama Havuzlarındaki Tehlike!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü) Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Servisine son beş yılda suda boğulma şikayetiyle getirilen beş yaşın altındaki çocukların, dokuz suda boğulma vakasının altısının, tarım amaçlı sulama havuzunda meydana geldiği ve bunların dördünün vefat ettiği tespit edildi. 

İ.Ü Tıp Fakültesi Çocuk Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Sulama havuzlarını yıktım doktor bey! Tarım amaçlı sulama havuzundan canı yanmış bir babanın feryadıydı bu cümle. Küçücük yavrusunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan çaresiz bir babanın feryadı. Sağlıklı bir çocuğun bir anlık ihmal ya da dikkatsizlik sonucu on-on beş dakika gibi kısa bir süre içerisinde ölmesi ya da hayat boyu sürecek kalıcı hasarlarla yaşamını sürdürmek zorunda kalması, insanın ve özellikle o çocuğun anne ve babasının kaldıramayacağı kadar zor ve acı bir durum. Özellikle küçük çocuklar, küçük bir dalgınlık ya da ihmal halinde sağlıklarını, hatta yaşamlarını kaybedebilecek tehlikelerle karşı karşıya kalabilmektedir. Son günlerde daha sık duymaya başladığımız suda boğulma vakaları tam da bu tehlikeye işaret etmektedir" dedi.

Boğulma vakalarını önlemek amacıyla her ne kadar değişik tedbirler alınsa da bu tedbirlerin yeterli olmadığı ya da kısıtlı bir alanda uygulandığının göze çarptığını kaydeden Yakıncı, "Örneğin yüzme havuzlarıyla ilgili olarak 2011 yılında çıkarılan yönetmelikle, yüzme havuzlarında cankurtaran istihdam edilmesi, ip, yüzer duba, simit gibi can kurtarmaya mahsus malzemeler ile ilkyardım malzemelerinin hazır bulundurulması zorunlu hale getirilmiş ve bu sayede olası onlarca boğulma hadisesi önlenmiştir. Bunlar gerçekten güzel tedbirler ama maalesef yeterli değil. Tüm önlemlere rağmen suda boğulma vakaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Yoğun Bakım Servisine son beş yılda suda boğulma şikayetiyle getirilen beş yaşın altındaki çocukların verileri incelendiğinde, dokuz suda boğulma vakasının altısının, tarım amaçlı sulama havuzunda meydana gelmiş olduğu ve bunların dördünün vefat ettiği tespit edilmiştir” diyen Yakıncı, daha sonra şunları belirtti:

“Bu sonuçlar korkunç bir ihmali gözler önüne sermektedir. Tarım amaçlı sulama havuzlarında güvenlik adına hiçbir tedbir bulunmamaktadır. Bu durumda yapılması gereken şey çok açık. Ya feryat eden acılı baba gibi bütün sulama havuzlarını yıkacağız ya da sulama havuzlarının güvenliğiyle ilgili ciddi bir yönetmelik çıkarıp uygulanmasını takip edeceğiz. Daha fazla yürek yanmadan, anne ve babalar daha fazla feryat etmeden ciddi önlemler almanın zamanı geldi de geçiyor. Karar yetkililerimizin.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız