SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sulama Kanallarının Nakli Protokolu!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3.Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB)kurulmasında, DSİ'ye ait sulama kanallarının kaldırılması engelinin bertaraf edilmesiyle ilgili son aşamaya gelindi ve DSİ ile 3. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyeti arasında protokol imzalandı. 3. OSB için planlanan alandaki, Derme Kanalı'ndan Çerkezyazısı Ovası'na aktarılacak su kanalları ve hafriyatları için, 1. OSB'nin 1 milyon 487 bin YTL parayı 2008 yılı Aralık ayından itibaren 10 yıl taksitle DSİ'ye ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Protokolün imza töreni için Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Çelik ve 3.OSB Müteşebbis heyeti katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Vali Daşöz "1.OSB'nin genişleme alanı olarak belirlenen 3. OSB'de son pürüz de tarafların olumlu yaklaşımları ile giderildi. Bu bölgenin de faaliyete geçmesi ile birlikte İlimizin 20 yıllık sanayi bölgesini karşılamış olacağız. Bölge içinde yer alan ve DSİ'ye ait olan yatırımların bedeli olarak belirlenen 1.487.372 YTL 10 yıl içinde ödenecek. İlk ödeme 2008 yılında başlayacak" dedi.

TSO Başkanı Mücahit Fındıklı'da konuşmasında "2 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarda son aşamaya gelindi. Başta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Valimiz olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."dedi. Fındıklı, 1. OSB'nin 3 milyon metrekare olduğunu, yanındaki arazilerin de buraya katılması ile 16 milyon metrekarelik bir alanda yeni fabrikalar kurulacağını belirtti.

DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan'da yaptığı konuşmada, " Bu proje Malatya'ya ve Malatyalılara hayırlı olsun" dedi.

TSO Başkanı Fındıklı'ya yöneltilen "Kent merkezinde ve yakın ilçe ve beldelerde verimli tarım alanları üzerinde sürekli fabrikalar açılıyor. Bu konuda çalışmalarınız olacak mı?" sorusuna "Söylediğiniz doğru, özellikle merkeze yakın ilçe ve beldelerde fabrikalar açılıyor. Bu konu ruhsat verenlerin işi, bizim işimiz değil. Biz fabrika alanları üreterek görevimizi yapıyoruz. Oralara ruhsat veren birimlerin düşünmesi gerek" yanıtını verdi

SEÇİLEN ALANDA SULAMA KANALLARI OLUNCA..
3. OSB için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından 09.07.2005 tarihinde yer seçimi etüt çalışmaları yapıldı. DSİ, seçimi yapılan alanda Derme ve Çerkezyazısı Sulama Projesi kapsamında sulama kanallarının geçtiğini, bunların maliyetinin karşılanması durumunda izin verebileceğini Malatya Valiliği'ne bildirdi.

DSİ tarafından gönderilen yazıda, alanda sulama kanallarının bir kısmının tamamlandığı, bir kısmında kazı çalışması yapıldığı belirtilerek, döşenmiş olan boruların sökülmesi, nakli ve yeni alana tekrar döşenmesi bedellerinin karşılanması şartıyla alanın OSB'ye tahsis edilebileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak Malatya Valiliği tarafından hazırlanan raporda ise 72 sanayicinin yatırım için yer beklediği 3. OSB'nin Malatya'da bir an önce hayata geçirilmesi gerektiği ifade edilerek, "3. OSB kurulması düşünülen alanda, DSİ Genel Müdürlüğü'nün sulama projesi kapsamında yapmış olduğu altyapı yatırımlarının maliyetinin ilimiz imkanlarıyla karşılanması mümkün değildir. Çünkü 3. OSB'nin henüz yer tespiti gerçekleştirilmediğinden tüzel kişiliği ve herhangi bir parası yoktur.

Ancak yapılacak işletmelerin ekonomimize kazancı ve katkısı düşünüldüğünde DSİ Genel Müdürlüğü'nün kaybı çok önemsiz kalmaktadır. Bu sebeple gerekli iznin DSİ Genel Müdürlüğü'nce verilmesi, Malatya ve Türkiye ekonomisine büyük kazanç sağlayacaktır" ifadeleri yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız