SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sulamada Seferberlik

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2010 yılının sulamada seferberlik yılı ilan edilmesi nedeniyle, ilk sulama çalışması Kuluncak ilçesinde başlatıldı.

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetleri Müdürlüğü çalışma başlatarak, İl Özel İdaresi bütçesinden sulamaya ayrılan 20 milyon TL kaynaktan sonra, projeler hayata geçirilmeye başladı. Bu projelerden bir tanesi ile Kuluncak ilçesi Karabük köyünde cazibeli sulama suyu için beton kanallar yapılarak ekili arazilerin suya kavuşması sağlanacak.

İl Özel İdaresi tarafından Karabük Köyü Sulama Suyu Kanal Yapım İşinin, 98 bin TL'ye ihale edilerek başlandığı bildiren Proje ve Kontrol Mühendisi Fatma Bozkır, "İşin başarı ile tamamlanması ve susuz ekili arazilerin biran önce suya kavuşması için çaba gösteriyoruz" dedi. Fatma Bozkır, ''Kuluncak - Karabük Köyünde uygulanan proje 2003 yılında başlamıştır. Tamamlamalı bir projedir. Bu projenin uygulanan kanalın ilk başlangıcından saniyede 400 litre su alınmaktadır. Bu suyun büyük bir bölümü Kuluncak İlçesi arazisini sulamaktadır. Bu sudan saniyede 100 litre su alınarak Karabük köyü arazilerinin sulanması planlanmıştır. Yıllar önce yapılan bu projenin üzerinden uzun zaman geçtiği için fiziksel koşullar yüzünden tahrip olmuştur. Bu tahriplerin giderilmesi amacıyla tamamlama ve onarım projesi hazırlanmıştır. 2010 yılında ihale edilen bu proje de yer alan sulama kanal uzunluğu 2 bin 900 metredir. Ayrıca Karabük Köyü Kızılözü mevkiinde dere yatağına konulan ve kanalın her iki ucunu birbirine bağlayan 1 metre çapında 36 metre uzunluğunda çelik boru vardır. Bu proje hayata geçirilmesi ile birlikte Karabük köyünün büyük bir kısmının sulama problemi çözülecektir'' ifadelerini kullandı.

Karabük Muhtarı Osman Poyraz ise, 25 hanede 100 nüfusun yaşadığını belirtip, genelde genç nüfusun şehre göç ettiğini ifade etti. Poyraz, "Köyümüzün bir kısım arazilerini sulayacak şekilde sulama kanalı yapılmaktadır. Köyümüz Hekimhan-Darende yolu üzerinde bulunduğu için ana yol olarak asfalttır. Şebekeli içme suyu mevcut olup, Kanalizasyon çalışmaları programa alınmıştır.

Yapılan sulama kanalı ile yaklaşık 3 bin dekar ekili alan sulanacaktır. Bu çalışmalarından dolayı, İlçe kaymakamıma İl Özel idaresi çalışanlarına teşekkür ediyorum''dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız