SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sulamada Tasarruf Dönemi

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, geçmiş yıllara nazaran su debilerinde azalma görüldüğünü belirterek bu yıl sulama suyunu idareli kullanacaklarını ifade etti.

DSİ Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, Malatya’daki barajların doluluk oranları hakkında bilgi verdi. Sultansuyu'nda yüzde 87, Sürgü'de yüzde 90, Polat'da yüzde 52, Çat'da yüzde 28,5 ve Karakaya Baraj Gölü'nde yüzde 81 doluluk oranına ulaşıldığını belirten Albostan, Çat ve Polat Barajlarında su oranlarının düşük olduğunu kaydetti.

Şube Müdürü Mehmet Albostan, Sultansuyu ve Sürgü barajlarında sorun olmadığı gibi görüldüğünü, ancak suların buharlaşma oranı da düşünüldüğünde bu barajlarda da suların idareli kullanılması gerektiğini bildirdi.

Çat Barajı bölgesinde, Nisan yağmurları ile eriyecek karlarla birlikte su seviyesinin biraz artmasının beklendiğini, ancak artışa rağmen su miktarının yetersiz olduğunu vurgulayan Albostan, "Özellikle Çat Barajı'ndan sulama suyu alanlar bu yıl suyu çok idareli kullanacaklar. Önceden bahçeler 20 günde bir sulanıyorsa, şimdi 30 günde bir sulanabilecek. Bahçe ve tarlanın hepsi değil de, özellikle ağaç olan bölgeler sulanacak. Kısacası sulama suyu çok idareli kullanılacak"şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllara nazaran su debilerinde azalma görülmesi nedeniyle su israfından kesinlikle kaçınılmasını önerdiklerini vurgulayan Mehmet Albostan, "Sulama suyu az olan bölgelerde, sulama suyunda kısıtlamaya gidilecek. Mesela çiftçilerden ağaçların kökü havuz yapılıp, sadece o bölgenin sulanmasını isteyeceğiz"dedi.

Bu arada, İnönü Üniversitesi'nde 26 Mart pazartesi günü saat 13,30'da, Devlet Su İşleri Eski Genel Müdürü Özden Bilen tarafından, "Türkiye'nin su kaynakları ve AB Su Çerçeve Yönergesi Kapsamı'nda Hidropolitik Değerlendirmesi" konulu konferans verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız