SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suların 'Islahı' Şart !

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:41:35
Suların 'Islahı' Şart !
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da özellikle ilçe ve köylerdeki içme sularına verilen içilmez raporundan sonra bu suların ıslah edilmesi istendi. İçilmez raporu verilen yerler arasında okul, hastane ve sağlık evi de bulunuyor.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde içme ve kullanma suyunun sağlığa uygunluk denetimini İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. İçme ve kullanma sularını klorlanmasının sağlanması,sağlığa uygun şekilde tüketime sunulması ve kirliliğin ıslah edilmesi, ilgili mevzuat gereğince Belediye sınırları içerisinde Belediyelerce, Belediye sınırları dışında ise İl Özel İdaresi ve Köy Muhtarlıklarının sorumluluğundadır” denildi.

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan tahliller sonucunda içilmez raporu verilen yerler şöyle:

“Doğanyol ilçesi Koldere meydan çeşmesi ve Damlı köy çeşmesi, Merkez Sütlüce Köyü Eyüp Sultan çeşmesi ve Sütlüce Sağlık evi çeşmesi, Yazıhan ilçesi Abdurrahman Serttaş İlkokulu ve Yazıhan Devlet Hastanesi çeşmesi, Yazıhan Sinanlı Köyü meydan çeşmesi.”

Diğer yandan, yaz aylarında köylerde içilmez raporu verilen içme suyunun daha fazla olduğu, kış aylarında bu sayının düştüğü vurgulandı. 

Bu arada, içme suyu tahlil raporunda klor seviyesi düşük ilçeler ise şöyle belirtildi: “Arapgir, Darende, Arguvan, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak ve Pütürge.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız