SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süleyman Şah Operasyonu

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:50:05
Süleyman Şah Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Suriye içindeki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi’ne bu sabaha karşı “yıldırım operasyonu” gerçekleştirdi.

Operasyonda 8 aydır karakolda görev yapan “Bordo Bereli” olarak bilinen 44 Özel Kuvvet askeri Türkiye’ye getirildi. Ancak bir asker operasyon sırasında meydana gelen kazada şehit düştü.

Özel Kuvvetler bölgeyi terketmeden önce, türbedeki 3 sandukayı da beraberinde Türkiye’ye getirdi.

SAAT 21.00'DA OPERASYON BAŞLADI

Dün gece saat 21.00'da ise operasyon başladı.

Eş zamanlı iki operasyon yapıldı. Bir grup türbenin nakledileceği Suriye topraklarındaki Eşme bölgesini güvenlik altına aldı. 

Diğer grup ise türbeye hareket etti. 

35 kilometrelik hattı geçen kara birlikleri türbeye ulaşarak askerleri tahliye etti.

Operasyona 39 tank, 57 zırhlı araç, 100 araç ve 572 personel katıldı.

04.45'DE NAAŞLAR VE KUTSAL EŞYALAR NAKLEDİLDİ

04.45'te türbedeki 38 kişi, beraberlerindeki naaşlar ile kutsal eşyaların nakli tamamlandı.

Naaşlar nakledilmeden önce türbede dini bir tören yapıldı.

Nakil işleminin ardından karakol patlayıcılarla imha edildi.

SAAT 06.03'TE ASKERLER GERİ DÖNDÜ

06.03'te sadece Eşme'deki yeni türbeyi korumak için kalanlar dışında tüm askerler geri döndü.

Operasyon sırasında meydana gelen kazada sonucu karakolda görev yapan 1 asker şehit oldu....

Hava kuvvetleri unsurları hazır bekledi ancak operasyona katılmadı.

Operasyon sırasında İHA'larla da kar unsurlarına destek verildi.

07.00 SULARINDA ZIRHLI ARAÇLAR GERİ DÖNDÜ

Saat 07.00 sularında Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan giriş yapan bazı zırhlı araçlar Suruç tarafına yöneldi. Bu araçların üzerlerinde Ş-10 ve Ş-11 gibi numaralar yazıyordu. 

Söz konusu araçların plakalarının ilk numaralar dışında büyük bölümü bantla kapatılmıştı. Bu araçların operasyona katıldığı belirtiliyor. 

Bu araçlardan kısa bir süre sonra ise bir otobüs konvoyu Mürşitpınar tarafına doğru hareket etti.

KRİPTOLU MESAJDAN SONRA DÜĞMEYE BASILDI

Karakolda görev yapan askerlerin birkaç gün önce Genelkurmay Karargahı’na geçtikleri şifreli istihbarat raporlarında, bölgede özel koşulların oluşmaya başladığı, karakola her an bir saldırı ihtimalinin arttığı, karakolun bulunduğu bölgede PYD ve IŞİD’in yakında büyük bir çatışmaya gireceği bilgisi iletildi. 

Bu raporlar doğrultusunda askerlerin bölgede her türlü provakasyonun hedefi olabilecekleri değerlendirildi ve harekat için karar verildi.

SURİYE'YE SÜLEYMAN ŞAH NOTASI

Bu arada Eşme civarındaki Suriye topraklarına nakledilen Süleyman Şah Türbesi ile ilgili bölgede yer tespiti yapıldı. Ardından türbenin yeni yeri konusunda Suriye'nin diplomatik unsurlarına nota verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız