SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süleyman Şah Türbesi Bombalanıp Yıkıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:50:09
Süleyman Şah Türbesi Bombalanıp Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprak parçası olan Suriye içindeki Süleyman Şah türbesi ve Saygı Karakolu, tahliye edildikten sonra bombalanıp tahrip edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı zırhlı birlikler, Suriye topraklarına girdi ve Süleyman Şah türbesi ve Saygı Karakolu tahliye edildi. Asker ve sandukalar Türkiye'ye getirildi, türbe ve karakol da IŞİD'in eline geçmemesi için yerleştirilen patlayıcılarla tahrip edildi. 

TSK'ya bağlı birlikler, günün ilk saatlerinden itibaren hareketlendi. Mürşitpınar sınır bölgesinden girilen zırhlı birlikler, 30 km. içerideki Süleyman Şah türbesinin olduğu bölgeye girdi. Birliklerin ilerleyişi sırasında herhangi bir çatışma çıkmadı. Nakil sırasında bir tank kapağının başına düşmesi sonucu bir asker şehit oldu. 

"Şah Fırat" adı verilen operasyonla Süleyman Şah türbesinde bulunan sandukalar ve manevi değeri yüksek eşyalar askerler tarafından alındı. Saygı Karakolunda bulunan 44 bordo bereli asker tahliye edildi. 

Türbe ve karakol binasının IŞİD'in eline geçmemesi için yerleştirilen bombalarla tahrip edilip kullanılmaz hale getirildi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türk bayrağı nerede ise türbe orasıdır" diyerek bayrağın Suriye Eşmesi olarak bilinen bölgeye taşındığını duyurdu. 

TSK AÇIKLAMASINDA BUNLAR YER ALDI

TSK'nın resmi açıklamasında şunlar yer aldı:

"Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigârı emanetler, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askerî zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir. Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi'nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.

"Şah Fırat" Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 

Türbe üçüncü kez nakledilmiş oldu. İlk nakil 1930'da ikinci nakil ise 1975 yılında yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız