SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultan Abdülhamid'i Andılar

0
Güncellendi - 2018-04-27 03:51:41
Sultan Abdülhamid'i Andılar
A- A+ PAYLAŞ

Osmanlı Padişahlarından Sultan Abdülhamid, ölümünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Malatya'da düzenlenen bir programla anıldı.

Anma etkinliğine ilişkin, organizasyon tarafından şu bilgi verildi:

"Sultan Abdülhamid Han'ın vefatının 100.Yıl dönemi vesilesiyle Semerkand Malatya Vakfı, Battalgazi Belediyesi, Tümsiad Malatya Şubesi, Mostar Gençlik, Beşir Derneği Malatya Şubesi ile birlikte organize ettiği Ozan Bodur ve İsmail Göktürk’ün katıldığı, Orhan Karaağaç’ın sunduğu "Abdülhamid Han'ı Anlamak" adlı program Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Konuşmacı İsmail Göktürk ve Ozan Bodur; Abdülhamid Han döneminin zorluğu ve yanlış algılar üzerindeki kalıplaşmış cümleler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Programa Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Semerkand Malatya Vakfı Başkanı Ali Birgin, Tümsiad Malatya Şube Başkanı Murat Gümüş, Beşir Derneği Malatya Şube Başkanı ve vatandaşlar katıldı.

Semerkand Malatya Vakfı Başkanı Ali Birgin; “Türkiye’nin bir çok yerinde düzenlenen “Vefatının 100. Yılında Büyük Sultan Abdulhamid Han’ı Anlamak” programını bugün Malatya’mızda gerçekleştiriyoruz. Abdülhamid Han’ı anlamak ve anlatmak zor, ancak vefatının 100. Yılında bir nebze toplumu ve gençliği bilinçlendirmek üzere bu programı düzenledik. Abdulhamid Han’ı ve onun büyük İslam davasını herkese anlatmak bizlerin üstüne vebaldir. Vefatından 100 yıl sonra burda anıyoruz, inşaAllah anlamaya ve anlatmaya devam edeceğiz. Bu faaliyetler kapsamında Mostar Dergisi Özel sayısı çıkarıldı. Bizlere her daim desteğini esirgemeyen Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, programda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma ve tüm halkımıza teşekkür ederim” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “ Abdulhamid Han’ı anlamak demek günümüzde oynanan bütün oyunları görmek demektir. Abdulhamid Han’a oynanan oyunlar bugün aynı kişiler tarafından ülkemize yönelik şekilde oynanmaktadır. Bizler her daim uyanık ve diri olmalıyız. Büyük Sultan Abdulhamid Han’ı vefatının 100. Yılında anmamıza vesile olan Semerkand Malatya Vakfımızdan Allah razı olsun. Programda emeği geçen ve yoğun katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız