SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultan Abdulmecid'in Torunu Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:26:23
Sultan Abdulmecid'in Torunu Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Osmanlı Hanedan ailesi üyelerinden merhume Rana Hanımsultan'ın kızı Ceyda Eldem, İstanbul’da 62 yaşında vefat etti. 

Sultan Abdülmecid Han'ın padişah olmayan oğlu Şehzade Selim Süleyman Efendi’nin kızı Emine Naciye Sultan’ın torunu Ceyda Eldem, dün öğleden sonra İstanbul Kadıköy'deki evinde vefat etti. Enver Paşa’nın hanımı olan Emine Naciye Sultan, Paşa’nın 1922’de Tacikistan’da vefat etmesi üzerine 1923’te kayınbiraderi Mehmet Kamil Killigil ile evlenmişti. Bu evlilikten 1926’da Paris’te dünyaya gelen Rana Hanımsultan, 1949’da diplomat Osman Sadi Eldem ile evlendi. Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Edhem Eldem ve dün vefat eden Ceyda Eldem'in annesi olan Rana Hanımsultan 2008 yılında vefat etmişti.

1952 İstanbul doğumlu olan merhume Ceyda Eldem'in, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Yahya Efendi Kabristanı'na defnedilmesi için gerekli işlemlerin tamamlanmasına çalışıldığı öğrenildi. Şehzade Selim Süleyman Efendi'nin yanı sıra, merhumenin anneannesi Emine Naciye Sultan, annesi Rana Hanımsultan, babası Osman Sadi Eldem, dedesi Mehmet Kamil Killigil, çocukken vefat eden kardeşi Necla Eldem'in kabirleri de Yahya Efendi Kabristanı’nda bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız