SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultanahmet'te Patlama: 10 Ölü

0
Güncellendi - 2016-01-12 15:22:47
Sultanahmet'te Patlama: 10 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20'de çok şiddetli bir patlamada meydana geldi. Olay yerine ambulans, polis ve itfaiye aracı sevk edildi. Bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, tramvay seferleri durdu. Meydanı güvenlik kordonuna alan polis, hem olay yeri incelemesi hem de bomba araması yaptı. Polis helikopterleri meydanın üstünde uçuyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Görgü tanıklarının “canlı bomba” iddiası doğrulanmadı.

CNN ve BBC başta olmak üzere dünya medyası Türkiye’nin en turistik bölgelerinden birinde yaşanan patlamanın ardından program akışlarını kesip bölgeden canlı yayına geçti. Valilikten yapılan açıklamaya göre ise patlamada 10 kişi öldü 15 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeyi girişlere kapattı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Fatih ilçesinde saat 10.15 sularında bir patlama meydana gelmiş olup patlama neticesinde, ilk belirlemelere göre 10 ölü, 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız