SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultanahmet Saldırısına 10 Tutuklama

0
Güncellendi - 2016-01-17 20:51:16
Sultanahmet Saldırısına 10 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen, 10 Alman turistin öldüğü bombalı saldırıya ilişkin gözaltına alınan yabancı uyruklu 16 şüpheliden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kararda, tutuklanan şüphelilerin canlı bomba eylemini gerçekleştiren Nabıl Fadlı ile olan ilişkileri ve irtibatlarının henüz tamamen ortaya çıkarılamadığı belirtildi.

Sultanahmet Meydanı’nda geçtiğimiz Salı günü canlı bomba saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 16 şüpheli, yapılan sağlık kontrollerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti.

Soruşturmayı yürüten savcılık, 16 şüphelinin tamamını ifadelerini almadan, dosya üzerinden tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etmişti. Sabah saat 11.00’de adliyeye getirilen şüphelilerin sorgusu İstanbul Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından saat 19.00 sıralarında tamamlandı.

“CANLI BOMBAYLA İRTİBATLARI HENÜZ TAMAMEN ORTAYA ÇIKARILAMADI”

Hakimlik, Ahmad D., Zaher A., Omran A., Ali A., Ehab H., Mohammed I., İbrahim İ., Mustafa S., Muhammed I.,ve Mohammed H.’nin “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Tasarlayarak öldürmek” suçlarından ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi. Hakimlik kararında, şüphelilerin canlı bomba eylemini gerçekleştiren Nabıl Fadlı ile olan ilişkileri ve irtibatlarının henüz tamamen ortaya çıkarılamamış olduğunu kaydetti.

DELİLLERİN İNCELENMESİ DEVAM EDİYOR

Kararda, “Aramalarda ele geçirilen deliller üzerindeki inceleme ve çalışmaların tespitinin devam ediyor olması, şüphelilerin serbest kalmaları halinde kaçma şüphesinin bulunması, atılı suçlamaların ceza üst sınırı gerekçeleriyle şüphelilerin tutuklanmasına” denildi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU

Hakimlik, şüpheliler Feras D., İbrahim L., Luay T., Majed Al M., Mohammed Beraa T. ve Mulham A.’nın atılı suçu işlediklerine dair tutuklama talebini gerektirir ölçüde somut delil bulunmaması gerekçeleriyle serbest bırakılmalarına karar verdi. Şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan hakimlik, ayda bir kez karakola giderek imza atmalarına hükmetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız