SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu Boşaltılıyor mu?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi bünyesinde süt hayvancılığı bölümünün de kapatılmasına yönelik çalışmalar tepki görürken, Malatya Ziraat Odası Başkanı Abdullah Polatbaş ve Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Yusuf Durmuş siyasileri göreve çağırdı.

Arazilerinin bir kısmının kiraya verilmesi işleminin ardından süt sığırcılığı için beslenen 450 hayvanın da Eskişehir'e nakledileceği ve Malatya'ya günde ortalama 3 ton süt ile birçok katkısı olan bu birimin böylece kapatılacağı öne sürülüyor. Bunun yerine, Malatya için önemli bir katma değer oluşturmayacağı iddia edilen "Besi Sığırcılığı"na geçileceği bildiriliyor.

POLATBAŞ'IN TEPKİSİ..
Ziraat Odası Malatya Şube Başkanı Bayram Polatbaş bir basın açıklaması yaparak, Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde bulunan süt ineklerinin Eskişehir'e gönderilmesine tepki gösterdi.

Oda'da bir basın açıklaması yapan Polatbaş, "Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde bulunan 450 süt ineğinin Eskişehir'e nakledileceğini duyduk. Malatya olarak buna tepki gösteriyoruz. Sözde 100 tane boğa getirilip, sperm elde edilecekmiş ve buranın boşaltılması gerekiyormuş. Bunun yanlış olduğunu söylediğimizde Müdür Bey, "Bakanlığın tasarrufunda" dedi. Sayın Valimizi ve AK Parti Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık'ı aradım ve konuyla ilgileneceklerini söylediler" diye konuştu.

Polatbaş, ineklerin gönderilmemesi için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini savunarak, "Ne garipse bütün bu işlemler Malatya üzerinden yapılıyor. Malatya'da hayvancılığın bitme noktasına geldiği dönemde bu kararı kim veriyor? Buna bir anlam veremedim. Bütün yetkileri göreve çağırıyoruz, herkesin el birliğiyle bu ineklerin Malatya'dan alınmasını önlesinler. Bu yanlıştan dönülmeli" görüşünü ileri sürdü.

Malatya'da besilerden hayvan çalındığı yönünde çıkan haberleri de değerlendiren Polatbaş, "Bazı basında çıktı. Türkiye genelinde Kurban bayramı arifesinde hayvanların çalındığını bizde söyledik. Büyük işletme sahiplerinin kamera sistemi kurmasını biz tasvip ediyoruz" şeklinde konuştu.

AKÇADAĞ'DAN..
Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Durmuş da, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İlçemizde kurulu bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Sultansuyu Tarım İşletmesinde hayvancılıkla ilgili Saf Arap Atları ve Damızlık Süt Sığırcılığı yapılmaktadır.

Sultansuyu Tarım İşletmesi toplam 20.330 dekar ekili alanı bulunan bir işletmedir. Bu alanda yem bitkileri ve hububat yetiştirilmektedir. İşletmede bulunan irili ufaklı 450 büyük baş süt hayvanının başka bir işletmeye taşınacağı duyumları alınmıştır.

İlçemize yapılan hayvancılık yatırımları göz önüne alınınca hazır olan bu işletmenin nakledilmesi burada çalışan 14 personel ve diğer katma değerlerin yok olması demektir.

Bu nedenle ilimizde bulunan bu işletmenin taşınmaması için yetkililerin gereğini yapmasını istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız