SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu Yetiştirmesi 76 Tay Satışta

0
Güncellendi - 2016-06-15 02:16:12
Sultansuyu Yetiştirmesi 76 Tay Satışta
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Akçadağ Sultansuyu Tarım İşletmesi Atçılık Bölümü'nde yetiştirilen 2014 ve 2015 doğumlu kadro fazlası 76 Safkan Arap tayı, 19 Temmuz günü açık arttırma sonucu satılacak.

32'si erkek, 44'ü dişi olan toplam 76 tayın satışının, Bursa Karacabey Tarım İşletmesi Atçılık tesislerinde yapılacağı ve 19 Temmuz'daki ihalenin saat 13.00'de başlayacağı bildirildi. İhaleye katılmak isteyenlerin, tay başına geçici teminat olarak 5 bin TL yatırmaları gerektiği, ihale şartnamesinin Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü- Ankara, Sultansuyu Tarım İşletmesi- Malatya ve Karacabey Tarım İşletmesi-Bursa'dan temin edilebileceği açıklandı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi'nin yetiştirdiği, soy özellikleri ile seçilen, özel olarak beslenen ve angajmanlı denilen daha nitelikli taylar ise Sonbahar aylarında İstanbul- Veliefendi Hipodrosu'nda satılıyor.

FOTO: Arşiv

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Yarış atı yetiştıren Sultansuyu haramız var ama onları koşturacak hipodromumuz yok.. Hipodrom Elazığ da saka gibi bir milletiz Malatyalılar olarak..
    0
    0
    Yanıtla