SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu'nda Hasat

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde hububat hasadına törenle başlandı.

Hububat hasadı törenine, İşletme Müdürü Ahmet Çıra, müdür yardımcıları ve işletme personeli katıldı. Hasada başlamadan önce bir konuşma yapan Çıra, ülke genelinde yaşanan kuraklık sebebiyle bu yıl ekinlerin istenen düzeyde olmadığını, İşletme olarak teknik anlamda tüm imkanları kullanarak ekili alanlardan şartlar nispetinde en yüksek verimi almaya çalıştıklarını söyledi. Çıra, bu çalışmalarda emeği geçen tüm personele teşekkür ederek hasat başlangıcı için kesilen kurbandan sonra ilk biçim çalışmalarına bizzat nezaret etti.

Ülke tohumculuğunun öncü kuruluşu Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı olan Sultansuyu Tarım İşletmeleri bu yıl 5 bin 451 dekar arazide buğday, 4 bin 590 dekarda arpa ve 820 dekarda ise fiğ ekimi gerçekleştirdi. İlk biçime, Akçadağ Öğretmen Okulu arazisinde kurban kesimi ve yapılan dualardan sonra Arpa hasadıyla başlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız