SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sultansuyu'nda İşler Kesat!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki kadro fazlası 56 adet Safkan Arap Yarış Tayı, ihaleyle satışa sunuldu.

Geçtiğimiz yıl aynı dönemde yapılan ihalede, 102 bin YTL'ye at satan Sultansuyu Tarım İşletmesi, ilginin fazla olmaması nedeniyle bu yıl, en pahalı ata 31 bin YTL'ye alıcı buldu. İhalede 56 yarış tayından ancak 28 tanesi satılabildi.

Yapılan ihalede en ucuz at 10 bin YTL'ye satılırken, Karlık adlı at ise en pahalı at olarak 31 bin YTL'ye alıcı buldu. En pahalı atı Şanlıurfa'dan Ali Akkuş satın aldı. İhalede satışa sunulan 56 taydan ancak 28 tanesi alıcı buldu. Satışlardan toplam 429 bin YTL gelir elde edildi. 28 taya ise talipli çıkmadı.

Geçtiğimiz yıl aynı dönemde yapılan ihalede, satışa sunulan 48 taydan 37 tanesi satılmış ve toplam 890 bin YTL gelir elde edilmişti.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Mustafa Avcu, satıştan bekledikleri ilgiyi bulamadıklarını belirterek, "Geçen yıla göre bu yıl ilgi azdı. Bunun da en büyük sebebi atçılık ve yarışçılık camiasının içerisinde bulunduğu sıkıntılardır. Bu da satışa yansımış oldu. Gelen alıcı sayısı çok azdı. Hipodromlarda bulunan ahırlar şu anda dolmuş durumda. Dolayısıyla at alıcılarının at koyacağı yeri yok. İkinci etken ise yarış gelirlerinde ve ikramiyelerde çok büyük bir kesinti var. Bunların üzerinde düşünüldüğü takdirde satışların tekrar eski rakamları bulacağına inanıyorum" diye konuştu.

Atların satışı esnasında at alıcıları arasında zaman zaman sözlü tartışmalar da yaşandı. Açık arttırma usulüyle gerçekleştirilen at ihalesinde beğendikleri atları bir birlerine kaptırmak istemeyen taraftar arasında yaşanan tartışmaya, çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri zamanında müdahale ederek, olayları büyümeden engelledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız